Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

4-5% повече туристи идват на море у нас тази година

4-5% повече туристи идват на море у нас тази година

Тази година броят на посетителите по летните ни курорти ще се увеличи с около 4-5%. Такава прогноза направи началникът на дирекция "Туристическа политика" в Министерството на икономиката и енергетиката – Мария Иванова в ефира на БНР. Тенденцията към повишаване на посещаемостта ще се запази и през сезон 2014.

Тази година броят на посетителитепо летните ни курорти ще се увеличи с около 4-5%. Такава прогноза направи началникът на дирекция "Туристическа политика" вМинистерството на икономиката и енергетиката – Мария Иванова в ефира на БНР. Тенденцията към повишаване напосещаемостта ще се запази и през сезон 2014.

След успешния зимен сезон,туристическият бранш вече обърна поглед и към летните ни курорти. Все още заточна статистика не може да става дума, макар голяма част от резервациите да сеправят месеци напред. Въпреки това, специалисти смятат, че можем да очаквамеувеличение на туристопотока с поне 4%.В

ъв връзка с бързо развиващия сетуристически бизнес, Иванова сподели, че през 2015 година се очаква България дасе сдобие и с мастер-план за развитието на туризма. Срокът му за изпълнение щебъде 2030 година. По всяка вероятност, в плана ще залегне и превръщането наБългария в целогодишна туристическа дестинация.

Още повече, предвид факта, четази година бизнесът отчете почти 3% ръст на туристопотока по време на зимниясезон. СПА и ски курортите ни са привлекли най-много туристи от Гърция, Румънияи Турция.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега