Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

9-годишно дете е с положителна проба за Covid-19

9-годишно дете е с положителна проба за Covid-19

Към момента доказаните случаи у нас са 52.

9-годишно дете е с положителна проба за Covid-19. Това съобщи генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Детето е чуждестранен гражданин, от Англия, на ски в Банско. То е с доказан коронавирус, който няма почти никаква клинична картина, но с ясна епидемиологична пътека. Преди да пристигне в България, чичото на детето, който в момента е у нас, е бил контактен със сестра си, заразена с коронавирус.

Лекарите от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ следят състоянието на 80-годишната пациентка с новия коронавирус, настанена в лечебното заведение. Тя е с предишен инсулт, но за момента е в стабилно състояние, съобщи още генерал-майор Мутафчийски.

Към момента доказаните случаи у нас са 52. Случаите в целия свят вече са над 169 хил. Жертвите надхвърлиха 5 700. Засегнатите страни са над 140. Относно разпространението на новия коронавирус на Балканския полуостров председателят на щаба посочи, че в Гърция за последното денонощие са доказани още 103 случая на COVID-19, с което броят на заразените става 331. Гръцките власти обмислят да въведат пълна забрана за излизане от дома

Проф. Мутафчийски изтъкна, че независимо от клиничната картина и симптоматиката, за момента учените смятат, че заразеният пациент е заразен в рамките на около 20 дни. Максималният период, който е регистриран, за момента е 37 дни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега