Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Австрия проявява интерес да внася български защитни облекла

Австрия проявява интерес да внася български защитни облекла

Борисов: Австрия е добър приятел и партньор на България и ние винаги сме готови да помогнем.

Доставката на защитни облекла от България за Австрия обсъдиха в телефонен разговор министър-председателят Бойко Борисов и колегата му Себастиан Курц. Двамата разговаряха, след като на вчерашното онлайн заседание на Европейския съвет, австрийският канцлер Курц прояви интерес към българските защитни облекла за медицински персонал.

По време на разговора премиерът Бойко Борисов подчерта на първо място, че България може да подпомогне Австрия в осигуряването на защитни облекла след като бъдат задоволени всички нужди на здравните заведения в страната, за които фабриките в момента изпълняват поръчки.

„Австрия е добър приятел и партньор на България и ние винаги сме готови да помогнем. В такива моменти европейските държави трябва да покажат своята солидарност и да се подкрепят“, заяви още премиерът.

Министър-председателят Борисов информира канцлера на Австрия, че към момента три фирми в България са получили одобрението на лабораторията към Министерство на отбраната да произвеждат защитни облекла за многократна употреба. Фирмите вече са доставили повече от 2500 броя защитни облекла, а до дни се очакват поне още толкова за нуждите на болниците в страната.

Капацитетът на производителите предвижда да се шият до 2000 броя на ден. Характеристиките на защитните облекла отговарят на всички изисквания на медицинските стандарти и могат да се използват минимум 50 пъти.

Министър-председателят Бойко Борисов и канцлерът Себастиан Курц поддържат редовна връзка и двете държави си помагат по всички направления в борбата с корона вируса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега