Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова: България най-предпочитана дестинация за немските туристи

Ангелкова: България най-предпочитана дестинация за немските туристи

На второ място сме и при избора на гостите с цел почивка от Холандия и на четвърто място от Франция и от Русия.

"Поставени сме на първо място от големите туроператори катопредпочитано място за почивка от немските туристи. Към момента германският пазарсе движи с ръст около 15-20% спрямо същия етап на миналото лято". Това съобщиминистърът на туризма на изнесено заседание на Националния съвет по туризъм(НСТ) днес.

Участие в дискусията вземат и областниятуправител на Варна Стоян Пасев, представители на министерства, Комисията зазащита на потребителите, Българската агенция по безопасност на храните,Националната агенция за приходите, общини, туристическия бранш, националникурорти и др. 

Министър Ангелкова коментира, че сме предпочитана дестинация несамо за немските туристи, според предоставените данни от водещите туроператори,но сме на второ място при избора на гостите с цел почивка от Холандия и начетвърто място от Франция и от Русия.

"Данните към момента показват, че саналице всички предпоставки за много благоприятен летен сезон 2017 г. с прогнози7-10% ръст спрямо миналогодишния. Разбира се, това не е предел и ни предстоиоще работа, за да надграждаме постигнатото, и нещо повече – да го направимустойчива тенденция. Аз лично приемам тези статистики като оценка за нашия труди за усилията ни да превърнем страната в по-разпознаваемо и предпочитано мястоза пътешествия и ваканции", допълни още министърът.

"Добрите резултати през настоящатагодина продължават. Само до месец май общият брой посещения на чуждестраннитуристи в България е близо 2,2 млн., което е с около 13% повече спрямо същияпериод на 2016 г. Същевременно от януари до май 2017 г. приходите от международентуризъм възлизат на над 1,5 млрд. лв. и ръстът спрямо същия период на 2016-а епочти 15%", заяви министърът.

Министър Ангелкова заяви, че сред водещите маркетингови цели наПрограмата за национална реклама за 2018 г. е да се разширят позициите настраната на генериращите пазари чрез разнообразни туристически продукти иувеличаването на дела на вътрешния пазар.

"Ориентирът е 10% ръст на туриститеот тези дестинации през 2018 г. Важно е също да привличаме нови и перспективнипазари, като прогностичната цел е да стигнем 20% ръст от тях", заяви ощеминистър Ангелкова. 

В рамките на откриването на заседанието на НСТ министър Ангелковакоментира, че предстои Министерството на туризма да изготви и нови балнео и спадестинации, които да се добавят до вече познатите осем. По време на форума ще бъде обсъдена финално и актуализацията наНационалната стратегия за устойчиво развитие на туризма в България 2014-2030 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега