Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова: Българо-руските отношения в туризма се развиват изключително успешно

Ангелкова: Българо-руските отношения в туризма се развиват изключително успешно

За периода януари-юли 2017 г. туристите от Руската федерация у нас са близо 365 000 и това е близо 2% ръст в сравнение със същия период на миналата година.

"Българо-руските отношения в туризма се развиват много успешно, а постигнатитепрез тази година резултати се очертава да надхвърлят рекордните от миналатагодина". Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с ОлегСафонов -  ръководител на Федералнатаагенция по туризъм на Руската федерация.

Разговорът се състоя в китайския градЧънду в рамките на 22-рата Генерална асамблея на Световната организация потуризъм към ООН. Министър Ангелкова подчерта, че Русия е един от стратегическитетуристически пазари за България и съобщи, че за периода януари-юли 2017 г.туристите от Руската федерация у нас са близо 365 000 и това е близо 2% ръст всравнение със същия период на миналата година. Само през юли Русия заема второмясто в класацията за входящ туризъм в страната ни с общо 155 000 посещения.

Олег Сафонов благодари на българското правителство, лично на премиера БойкоБорисов и наминистър Ангелкова за бързата им реакция при настъпилите форсмажорниобстоятелства с руски деца в някои лагери по Черноморието. Става дума за случайот месец юли, когато след внезапна смърт на собственик на лагер"Чавдар" в Обзор се оказа, че банковите му сметки са изпразнени.Тогава със съдействието на премиера Борисов и спешната визита и намесата наминистър Ангелкова на място, почивката на децата продължи по план, дори бяхаприети други, вече планирани групи.

Министър Ангелкова увери, че освен масовите форми на почивка дветестрани имат голям потенциал да развиват успешно и балнео- и СПА и религиозниятуризъм. Съвместно с руските партньори започваме реализацията на поклонническимаршрути. Предстои във Варна да се състои през октомври конференция с участиетона руски представители, на която ще се обсъди сътрудничеството в поклонническияи културно-историческия туризъм, стана ясно от думите на министъра.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега