Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова: Очакваме минимум 10% ръст на чуждестранните туристи през Лято 2017

Ангелкова: Очакваме минимум 10% ръст на чуждестранните туристи през Лято 2017

В момента се очакват последните статистики, които да очертаят успеха на 2016-а година. Засега прогнозите са броят на чуждестранните туристи да надхвърли 8 млн. души за първи път.

"Очакваме включително на този летен сезон, за който имахме ръст от 18% през 2016 година - над 5.5 млн. чуждестранни туристи за четирите месеца, очакваме 10% ръст на този етап в сравнение с предишната година", заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на БНТ днес. По думите й, тези прогнози са изцяло на база първи ранни записвания и разговори с туристическите компании.

Ангелкова посочи, че ведомството работи успешно с най-големите туроператори и това води до положителните резултати в разгръщането на туристопотока. Именно заради този очакван ръст, за екипа на министерството е важно да се положат основите на един безпроблемен и спокоен сезон. Колко точно ще бъде увеличението обаче било рано да се коментира.

Министърът на туризма посочи, че в момента се очакват последните статистики, които да очертаят успеха на 2016-а година. Засега прогнозите са броят на чуждестранните туристи да надхвърли 8 млн. души за първи път. Дали този рекорд ще бъде поставен, ще стане ясно в края на януари.

"Цифрите, които имаме за 2016 година за всеки един месец буквално са рекордни, и ноември имахме 25% ръст в сравнение с 2015 година. Такива ръстове стартирахме от април месец 2016 година и се надявам с тези основи, които сме поставили, и ако този темп на работа се продължи, заедно с рекламите активности, 2017 година да бъде също толкова силна колкото 2016 година", коментира още Ангелкова.

"Зимата стартира много успешно с рано падналия сняг, като прогнозите на синоптиците са активният сезон да продължи до средата на април", посочи министърът на туризма. По думите ѝ прогнозите на министерството са за ръст между 5% и 7% за зимния сезон. По данни на бранша продажбите се движат с добри темпове и има ръст на интереса от Румъния, Молдова, Гърция, Сърбия, Македония, Великобритания, Турция и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега