Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова: Очакваният ръст на туристите това лято е с 10%

Ангелкова: Очакваният ръст на туристите това лято е с 10%

Очакваният ръст на туристите това лято е с 10%. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в местността "Божура" край Средец. Прогнозата е спрямо данните към момента. По-точна такава може да бъде направена след анализ на почивките през юни, уточни министърът, цитирана от БНТ.

Очакваният ръст на туристите това лято е с 10%. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в местността "Божура" край Средец. Прогнозата е спрямо данните към момента. По-точна такава може да бъде направена след анализ на почивките през юни, уточни министърът, цитирана от БНТ.

Освен това летищата в Бургас и Варна отчитат 25% повече заявени полети в сравнение с миналата година. А за основните пазари като Германия, например, увеличението на туристите ще е от 5 до 35 на сто. Очакваното увеличение на руски туристи е с около 20 на сто, а на Полша, Чехия и Унгария - около 15%.

Ангелкова каза още, че преди дни е издадена 100-хилядната виза на руски гражданин. И там има увеличение. Средно посолството в Москва издава на ден около 4-5 хиляди визи. Тя посочи и статистика, според която интересът на руснаците е насочен повече към Южното Черноморие.

Министърът на туризма бе помолена за коментар относно референдума във Великобритания. Според нея е рано да се каже какво ще е отражението, но няма откази на туристи. Към момента английският пазар показва 10 процента ръст на почивките в България.

Утре Ангелкова планира да се срещне с представители на туристическия бранш в Слънчев бряг.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега