Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БОС спря процес за убийство заради друго дело на ВКС

БОС спря процес за убийство заради друго дело на ВКС

Бургаски окръжен съд спря наказателното производство за предумишлено убийство срещу Пламен Дишков заради друго дело. Разглеждането няма да бъде подновено до обявяване на решение на Върховния касационен съд. Възможно е изходът от втория процес да наложи връщан на делото в Окръжна прокуратура.

Бургаски окръжен съд спря наказателното производство запредумишлено убийство срещу Пламен Дишков заради друго дело. Разглеждането нямада бъде подновено до обявяване на решение на Върховния касационен съд. Възможное изходът от втория процес да наложи връщан на делото в Окръжна прокуратура.

Дишков и други две лица - Бойко Стоянов и Тодор Неделчев,са били осъдени за предумишлено убийство, извършено в съучастие. С присъда наАпелативен съд – Бургас от 09.03.2007 г. на Стоянов и Дишков са били наложенинаказания по 20 години лишаване от свобода, а на Неделчев – 16 години лишаванеот свобода. Присъдата е потвърдена с решение на ВКС от 11.10.2007 г.

По искане на Окръжен прокурор – Бургас, Върховнияткасационен съд сега разглежда дело за частична отмяна на тази присъда поотношение на Неделчев и връщане на делото в досъдебното производство. Позициятана държавния обвинител се основава на неистински показания, дадени от свидетелпо делото, по което е осъден. ВКС е разгледал искането в съдебно заседание на28.01.2014 г. и е обявил делото за решаване. 

Съдебното производството спрямо Дишков е протеклозадочно. След издирването му с Европейска заповед за арест, по негова молбаВърховният касационен съд е отменил на 16.05.2012 г. присъдата на Апелативенсъд – Бургас в частта, с която той е осъден. ВКС е върнал делото в досъдебнотопроизводство.

Това досъдебно производство е приключило с обвинителенакт на Окръжна прокуратура – Бургас срещу Дишков, внесен в Окръжен съд – Бургасна 08.01.2014 г. Съдът намира, че съдебният спор във ВКС, образуван по жалба надруго, осъдено за същото деяние лице, е от съществено значение за разглежданетона делото срещу Дишков. Това обстоятелство препятства

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега