Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бадемите пазят от диабет и сърдечни болести

Бадемите пазят от диабет и сърдечни болести

Американски учени от Сан Диего и Луизиана откриха още една причина да обичаме бадемите. В рамките на две независими едно от друго изследвания, специалистите откриха редица предимства на бадемите като заместител на следобедната закуска и залъгалките между храненията. Оказва се, че вкусните ядки имат свойството да притъпяват глада ни, помагат да свалим килограми и по този начин ни предпазват от заболявания като диабет и сърдечни проблеми.

Американски учени от Сан Диего иЛуизиана откриха още една причина да обичаме бадемите. В рамките на двенезависими едно от друго изследвания, специалистите откриха редица предимствана бадемите като заместител на следобедната закуска и залъгалките междухраненията. Оказва се, че вкусните ядки имат свойството да притъпяват глада ни,помагат да свалим килограми и по този начин ни предпазват от заболявания катодиабет и сърдечни проблеми.

Специалистите от Американскотосдружение на нутрициентите в Сан Диего открили, че бадемите спомагат за контролнад кръвната захар, предава „Daily Mail“. Освен това,доставят необходимите минерали (като манган и магнезий например), коитозаздравяват костната система, мускулите и невроните, намалят и кръвнотоналягане. Ципата, покриваща ядката, съдържала куп антиоксиданти, коитоподсилват ефекта от приемания витамин Е, за да ни запазят по-дълго млади издрави.

Колегите им от университета вЛуизиана пък изследвали над 20 000 доброволци на възраст над 19 години.Резултатите доказали, че бадемите в действителност намалят апетита и регулираткръвното налягане и захарта. Освен това, променят и начина, по който усвоявамемазнините, така че не трупаме излишни килограми в областта на корема и талията.

Откритията, че бадемите спомагатза регулиране на кръвта и килограмите са ясен знак, че добавянето на ядката вежедневната диета може да предпази организма от трупане на наднормено тегло и възможнитетежки заболявания като диабет и сърдечно-съдови болести, които са честпридружител на наднорменото тегло

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега