Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски деца се включват в проекти по Кампанията "За чиста околна среда" 2016

Бургаски деца се включват в проекти по Кампанията "За чиста околна среда" 2016

Бургаски деца ще се включат в няколко проекта, реализирани по Националната кампанията "За чиста околна среда" 2016. Малките природозащитници са възпитаници на ОУ "А. Страшимиров", ОУ "Ел. Пелин", ОУ "Хр. Ботев" - кв. "Долно Езерово", ОДЗ №2 "Звездица", ОДЗ № 15 "Моряче", ЦДГ № 9 "Пламъче" и ОДК.

Бургаски деца ще се включат в няколко проекта, реализирани по Националната кампанията "За чиста околна среда" 2016. Малките природозащитници са възпитаници на ОУ "А. Страшимиров", ОУ "Ел. Пелин", ОУ "Хр. Ботев" - кв. "Долно Езерово", ОДЗ №2 "Звездица", ОДЗ № 15 "Моряче", ЦДГ № 9 "Пламъче" и ОДК.

Природозащитната инициатива, която ще се проведе в ОУ "Антон Страшимиров", носи името "Град на хиляди криле". Тя предвижда оформяне на  екокът, който включва модел на естествената среда на местообитание на птиците. Чрез него учениците ще опознават по-задълбочено растителния и животински свят в региона.

ОУ "Елин Пелин" ще създаде интерактивна "зелена" класна стая. В нея децата ще изследват източници на замърсяване на въздуха, водата и почвата, методите на пречистване на водата и преработване на отпадъците, тяхното рециклиране и разделно събиране.

Инициативата, която ще се проведе в ОДЗ  № 15 "Моряче", носи името "Природата и аз". Чрез нея ще бъде създаден екокът за обучение, отдих и спорт. Това ще даде възможност на децата да участват в занимания на открито. Те не само ще обогатят знанията им за природата, но ще подобрят двигателната им активност. В заниманията ще има възможност да се включат и родители.

Бургаското ОУ "Христо Ботев" - кв. "Долно Езерово" ще има собствена "Зелена стая за научни забавления". Кабинетът ще разполага с модерни образователни средства и технологии. Част от инициативата е създаването на постоянно действаща експозиция, която не само да представя експонати от живата и нежива природа, но и да стимулира дейности като наблюдение на обекти и явления, анализ и систематизиране на знания за природата. Екомузеят на ОУ "Христо Ботев" ще разполага с минипланетариум и модел на Бургаското езеро.

Проектът на ОДЗ №2 по Националната кампания "За чиста околна среда - 2016" предвижда изграждането на екопътека, по която ще има различни кътове. В тях децата ще имат възможността да усетят благотворното влияние от красотата на природата и  ще спомогнат за  създаване на пълноценно развитие на възпитателния процес по всички образователни направления.

Повече от 150 ученици и родители от школите на ОДК - Бургас ще работят заедно в дългосрочна природозащитна кампания. Част от нея е засаждането на 15 дръвчета  в дворното пространство на база "Изгрев" на ОДК, акция за почистване на парк "Минерални бани", освежаване на детска площадка в квартала, изработване на къщички за птици, открити уроци и други.

Децата от ЦДГ №9 "Пламъче" ще научат своя урок по опазване на околната среда като превръщат пластмасови бутилки в хранилки за птици. Това е начин у тях да се изградят навици за разделно събиране на отпадъци.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега