Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаският административен съд потвърди санкция за некоректен работодател

Бургаският административен съд потвърди санкция за некоректен работодател

Глобата е в размер от 1 500 лева, като решението на БАС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Бургаският административен съд потвърди санкция за некоректен работодател. Наказанието е наложено от ИА "Главна инспекция по труда" заради неосигурена достатъчна почивка на служител. Глобата е в размер от 1 500 лева, като решението на БАС е окончателно и не подлежи на обжалване.

От събраните по делото доказателства е установено, че собственикът на фирмата, регистрирана в гр. Царево, не е осигурил на своя служителка, назначена на длъжност "сервитьор", законоустановената, непрекъсната, междудневна почивка, в нарушение на изискванията на КТ.

Случаят е регистриран през юли м.г., когато служителката е работила до 23:00 часа на 12-и юли, а на следващия ден се върнала на работа още в 8:00 часа въпреки, че в закона е записана задължителна 12-часова междудневна почивка, необходима на всеки човек за пълноценно възстановяване.

Според съда, след като жената е била лишена от полагащата й се междудневна почивка, за нея безспорна са налице вредни последици, които не могат да бъдат преодолени и отстранени, чрез последващи действия на работодателя, било чрез заплащане, било чрез предоставяне на допълнителна почивка.

Съдебният състав счита, че дружеството правилно е било санкционирано в минималния размер от 1 500 лева, за работодател, който наруши разпоредбите на трудовото законодателство, извън правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега