Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вижте филма, заради който МОСВ може да глоби Беър Грилс

Вижте филма, заради който МОСВ може да глоби Беър Грилс

Нарушенията са на лице, санкции със сигурност щяло да има!

Санкции за нарушенията при заснемането на „Планината Рила – България – В дивата пустош с Беър Грилс и Дерек Хъф“ ще има. В момента се извършва и вътрешна проверка на служителите на Национален парк "Рила", които с действия или бездействие са позволили нарушенията да бъдат допуснати. Това каза директорът на парка Красимир Андонов пред bTV.

Припомняме Ви, че властите се самосезираха, след като до МОСВ бе изпратено видеото, заснето в НП "Рила", в което се вижда как известният водещ на поредици за оцеляване в дивата природа плува в Каракашевото езеро, което е забранено за влизане, пали огън в националния парк, лови и яде жаби.

Продуцентският и снимачният екип са били предупредени за режимите на парка предварително, добави Андонов, цитиран от NOVA. Той посочи, че тримата служители, натоварени с отговорността да следят снимките, осъществени през лятото на 2017-а, твърдят, че не са виждали Грилс и Хъф да правят нито едно от забранените неща. Екипът на продукцията пък коментира, че цялата продукция е снимана пред очите им и под контрола им.

Еколозите посочват, че със снимките на телевизионната поредица не са нанесени щети по биоравновесието. Допуснати били обаче сериозни нарушения на режима и нормите на националния парк. Възможно било и някои от кадрите да са заснети преди официалните дати, обявени от снимачния екип и продуцентската организация.

"Има три типа нарушения – издадени са три типа наказателни решения към юридическо лице и санкциите ще са в размер от 1000 до 10 000 лева", поясни Андонов. Той уточни обаче, че още се изясняват обстоятелствата около заснемането и дали жабите са донесени от продукцията, или са ловени на място.

Междувременно, видеото от приключенията на Беър Грилс и Дерек Хъф бе забранено за разпространение във Франция и още редица страни по света. Ето и кадри от самия епизод от поредицата на двамата сървайвъри:

<iframe width=447 height=300 src=https://www.youtube.com/embed/o-zMlWdspLM frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега