Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Въвеждат електронен картон на пенсионерите в България

Въвеждат електронен картон на пенсионерите в България

От месец април пенсионерите ще имат възможност да получават пенсиите си във всяка пощенска станция в страната, различна от тази по постоянния им или настоящ адрес.

От месец април пенсионерите ще иматвъзможност да получават пенсиите си във всяка пощенска станция в страната,различна от тази по постоянния или настоящия им адрес. Това ще стане възможно свъвеждането на електронен картон, по който ще се извършва и отчита плащането напенсии в пощенските станции, съобщават от правителствения пресцентър. Новият ред цели подобряване обслужването напенсионерите.

Освен това, документите, издавани от общините за преценка напенсионни права, ще могат да се изискват служебно от длъжностното лице попенсионното осигуряване в съответното териториално поделение на НОИ, ако не сапредставени от заявителите.

Това предвиждат промени вНаредбата за пенсиите и осигурителния стаж, които правителството ще одобри наутрешното си заседание. Кабинетът ще приеме изменения в общо седем нормативниакта, свързани с промените в Кодекса за социално осигуряване, които са в силаот 1 януари 2015 г.

Министерският съвет ще разгледа ипромени в Закона за опазване на околната среда, които ще доведат доадминистративни и финансови облекчения за малкия и средния бизнес. Изменениятапредвиждат да не се провежда процедура по преценяване на необходимостта отизвършване на оценка за въздействието върху околната среда за изменения илиразширения на редица действащи обекти в населените места, както и за някоиинвестиционни предложения с административен характер.

Очаква се да бъде утвърденпроектът на Програма за междурегионално сътрудничество ИНТЕРАКТ III за периода 2014-2020 г. с общ бюджет 46 344 220 евро. Нейната основнацел е да насърчава обмяната на опит и разпространението на добри практики ииновативни подходи, свързани с управлението и изпълнението на програмите затериториално сътрудничество, на територията на целия ЕС, Норвегия и Швейцария,както и външните граници на Съюза.

В дневния ред на заседанието направителството е проектът на Национална статистическа програма за 2015 г. ипредложението на министъра на правосъдието Елена Чернева и Вилма Василева дабъдат определени за председател и за заместник-председател на Националното бюроза правна помощ за нов мандат.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега