Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ДАМТН започна масови проверки на язовири в цялата страна

ДАМТН започна масови проверки на язовири в цялата страна

Причината за завишения контрол бяха обилните валежи, които създаваха предпоставка за възникване на аварии при някои съоръжения.

През последнатаседмица Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН)осъществи постоянен мониторинг на язовирите с констатирани проблеми натериторията на страната. Причината за завишения контрол бяха обилните валежи,които създаваха предпоставка за възникване на аварии при някои съоръжения.

В края на миналата седмица министърът на икономиката Емил Караниколов разпореди проверки на язовирите натериторията на цялата страна и повишено внимание от страна на служителите наагенцията. В изпълнение на тази заповед, през почивните дни 6-8 май, беосъществено 24-часово дежурство на експертите на ДАМТН в СеверозападнаБългария, където валежите бяха най-обилни. Постоянно бе следено нивото на 9язовира на територията на общините Враца, Хайредин и Борован (Гарвански геран,Езерска падина, Бързина, Рогозен 1, Лесура, Три Кладенци, Мраморчица, Лиляче,Девене).

След 8 майконтролът бе засилен в цялата страна, като общо бяха проверени 169 язовира,част от които в партньорство с други институции, включени в Областни комисии.Следствие на тях бяха съставени 33 акта и са направени 37 предписания заотстраняване на технически неизправности. Сред най-честите нарушения са неработещизатворни органи на основните изпускатели, нарушения по преливниците, наличие нахрастовидна растителност по съоръженията и/или по откосите на язовирните стени идр.

Резултатите отпроверените язовири показват, че се изпълняват направените предписания заподдържане на свободен обем, но все още има технически неизправности, които неса отстранени или са в процес на ремонтиране. Към този момент няманепосредствена опасност от преливане на никой от проверените язовири. 

ДАМТНпродължава да следи ситуацията в цялата страна, като са в ход проверки навсички язовири с констатирани нарушения. Навсякъде, където същите не саотстранени, собствениците ще бъдат санкционирани.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега