Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Девизът на Поморие и неговият автор днес бяха официално обявени

Девизът на Поморие и неговият автор днес бяха официално обявени

След тържественото откриване фигурата на Свети Георги Победоносец, още един от символите на Поморие днес бе официално представен от лятната сцена на НЧ „Светлина 1939“, а именно девизът на нашия град. Уникалното съчетание на поморийската история и дух е елегантно облечено в три мелодични думи “Античен, романтичен, вечен!“, скроени от автора Мария Митева. Идеята на Мария ярко се отличи сред останалите 316 предложения в конкурса за девиз, организиран по инициатива на кмета Иван Алексиев.

След тържественото откриване фигурата на Свети Георги Победоносец,още един от символите на Поморие днес бе официално представен от лятната сценана НЧ „Светлина 1939“, а именно девизът на нашия град.Уникалното съчетаниена поморийската история и дух е елегантно облечено в три мелодични думи “Античен, романтичен, вечен!“, скроени от автора МарияМитева. Идеята на Мария ярко се отличи сред останалите 316предложения в конкурса за девиз, организиран по инициатива на кмета ИванАлексиев.

Спечелвайкиодобрението на комисията и на широката общественост, мотото бе единодушно прието с гласуване от всички 21 заседатели вОбщински съвет – Поморие.На въпроса „Какво випровокира да участвате в конкурса?“ авторката отговаря: „Съчетанието на слънце,море, спокойствие и романтика ме вдъхнови да се включа с мое предложение задевиз, а фактът, че обичам литературата и често пиша в рими, още повече мемотивира да предам своето усещане за неповторимия дух на Поморие“.

Мария сиспомня още: „Родена съм в Бургас, но живея в Поморие вече 26 години. Тукме доведе любовта и останах поразена от красотата на този град.“Първият плакет,включващ не само логото, но и девиза “Античен, романтичен, вечен!“, беспециално изработен за победителката в конкурса. Кметът на община Поморие ИванАлексиев и председателят на Общински съвет Адам Адамов лично връчиха наавторката почетния плакет и грамота.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега