Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жертвите на Хайян вече 3 400, събират дарения за частна болница

Жертвите на Хайян вече 3 400, събират дарения за частна болница

Въпреки организираните акции за финансова помощ и подкрепа от войскови части и екипи на Червения кръст, работата по възстановяването на Филипинските градчета, поразени от тайфуна Хайян, върви бавно поради проблеми с логистиката. Това съобщи пред медиите представител на „Лекари без граници“. Поради това че болницата в Гуюян е разрушена и напълно негодна за използване, местното управление се надява с дарения да устрои частна клиника, която да поеме ранените. Според последните данни, жертвите вече са над 3 400, като този брой непрекъснато расте.

Въпрекиорганизираните акции за финансова помощ и подкрепа от войскови части и екипи наЧервения кръст, работата по възстановяването на Филипинските градчета, поразениот тайфуна Хайян, върви бавно поради проблеми с логистиката. Това съобщи предмедиите представител на „Лекари без граници“. Поради това че болницата в Гуюяне разрушена и напълно негодна за използване, местното управление се надява сдарения да устрои частна клиника, която да поеме ранените. Според последнитеданни, жертвите вече са над 3 400, като този брой непрекъснато расте.

Трагедията,последвала природното бедствие, пробуди бурна акция за извозване на помощи –храна, вода, лекарства и други продукти от първа необходимост, финансова помощи човешки ресурси, които да помагат в разчистването на отломките. САЩ вечеизпрати екипи от военните си части, превозващи над 30 млн. долара под форматана помощи, както и медицински експерти и транспортни средства. Япония също севключи в спасителните операции с над 50 млн. долара. Предстои изпращането наяпонски военни ресурси и транспортни средства.

Медиен интереспредизвика несравнимо по-малката помощ, осигурена от втората икономика в света– Китай. Азиатската държава се включи в акцията с по-малко от 2 млн. долара,които бързо бяха сравнени с по-сериозните суми, предоставени от световни бизнескорпорации. Политически експерти смятат, че причините за „скромния“ принос отстрана на Китай са териториалните спорове с други държави в този район.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега