Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Измамници молят за пари от името на популярни преподаватели

Измамници молят за пари от името на популярни преподаватели

Поредната схема се завъртя в интернет пространството през последните дни, алармират граждани в социалните мрежи. Измамници изпращат имейли от името на популярни преподаватели и лица от културните среди, и молят за финансова помощ.

Поредната схемасе завъртя в интернет пространството през последните дни, алармират граждани всоциалните мрежи. Измамници изпращат имейли от името на популярни преподавателии лица от културните среди, и молят за финансова помощ, научи PoligrafF.net. В писмата се описватежка ситуация, в която човекът е попаднал – изгубени документи, откраднатипари и банкови карти, изпуснат полет.

Повечето от имейлитезвучат граматически неиздържано и са пълни с грешки, въпреки че подателятпретендира да е популярен доцент, филолог, учен. Едно такова писмо бепубликувано от потребителка в група за преводачи във Facebook с цел да се информира лицето, с чието имесе злоупотребява.

Имейлът билподписан от доцент по славянски филологии от Софийски университет, но в негоимало доста правописни и граматически грешки, което първо накаралополучателката да се усъмни в достоверността на писмото.

Подателятобяснявал, че преподавателката била в Кипър, където й откраднали документите,банковите карти и паспорта. От посолството щели да уредят нещата, но женататрябвало да плати за допълнителния престой в хотела и самолетните билети.

Доцентката неразполагала с парите, тъй като нямала достъп до банковата си сметка без„кредитната си карта“. Можела, обаче, да даде координати, в случай чеполучателят прояви желание да й помогне.

Макар подобниапели да будят доста подозрения, потребителите в социалната мрежа санай-възмутени от използването на чуждо име, при това, име на уважаванпреподавател и автор. Под побликувания днес текст от имейла, хоратакоментираха, че не за първи път срещат подобни опити за измама.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега