Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП: Бъдете внимателни при покупки на продукти от "лимитирани серии" за Великден

КЗП: Бъдете внимателни при покупки на продукти от "лимитирани серии" за Великден

Константин Арабаджиев отправи съвет към потребителите да четат и анализират внимателно всяка оферта преди да вземат решение за покупка.

Липсатана достатъчно количества на широко и шумно рекламирани промоционални стоки, маркирането на касата на намалени продукти на редовните им цении фалшивите намаления са среднай-често срещаните нарушения на търговците по време на Великденските празниции съответно – най-големите рискове за потребителите при пазаруването в такивапериоди. Това коментира Константин Арабаджиев от Комисията за защита на потребителите(КЗП) в ефира на БНТ. 

Потребителите трябва да внимавати когато се насочват към продукти от„лимитирани серии”, тъй като тогава трудно могат да направят съпоставкамежду цената и качествата на тези стоки, за да преценят доколко те са изгодни.

"Те могат да бъдат пакет от няколкостоки – например, козунак с две яйца и три лепенки. Тогава Вие не можете даустановите дали характеристиките, които притежава всяка от стоките, си заслужават,за да платите цената", обясни Арабаджиев.   

Всекитърговец е длъжен да поставя етикет и да обявява цената, включително за единица мярка,на предлаганите от него стоки, каза още Арабаджиев. Той даде пример с агнешкото месо, за коетопри посочването на цената трябва да е ясно, че тя се отнася за килограм. Иобясни, че „в противен случай това е административно нарушение, което сесанкционира”.  

"Има рискове и при запазването на туристически пакети впоследния момент. Съветваме потребителите – и при резервации презтуроператор, и директно в мястото за настаняване – да се информират за крайнатацена", обърна внимание Арабаджиев.При резервации чрез туроператор тойпосъветва да се проверява в регистъра настраницата на Министерството на туризма дали е регистриран и има ли валидна застраховка„професионална отговорност”.

Арабаджиев отправи съвет къмпотребителите да четат и анализират внимателновсяка оферта преди да вземат решение запокупка.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега