Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Климатолог: Очаква ни нормално лято

Климатолог: Очаква ни нормално лято

Още в края на седмицата над страната ще нахлуе топъл въздух от запад-югозапад и температурите ще достигнат нормалните за юни 30-35 градуса.

Макар лятото тази година да закъсня, метеоролозите и климатолозите продължават да ни успокояват, че ни очаква топло и сухо лято. Въпреки това, валежите от последните дни започват да ни напомнят за миналогодишния сезон. Според доц. Георги Рачев, причина за притеснение няма. Още в края на седмицата над страната ще нахлуе топъл въздух от запад-югозапад и температурите ще достигнат нормалните за юни 30-35 градуса.

Циклони и антициклони ще диктуват температурите и времето у нас, подчерта доц. Рачев в ефира на bTV. В началото на следващата седмица циклонът Мишел ще внесе прохлада след жегите през уикенда. Температурите ще паднат в порядъка от максимум 25-30 градуса в сряда. Тогава се очакват и превалявания. В края на идната седмица отново ще усетим затопляне.

Макар дългосрочните прогнози да са с вероятностен характер, доц. Рачев подчерта, че обилни валежи като миналогодишните не можем да очакваме. Дъждът над страната ще се задържи в нормалните норми за България. Не са изключени, обаче, градушки.

Климатологът се обоснова с факта, че миналата година по това време дъждовете са били до 3 пъти по-обилни от нормалното време. Тенденцията се задържа и до края на сезона. Освен това, дългосрочните прогнози през последните месеци са предвиждали доста по-силни валежи и ниски температури. Като цяло, обаче, доц. Рачев заяви, че аномалии тази година не се очакват.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега