Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Контрабандна валута в дамска чанта откриха митничари на пункт "Малко Търново"

Контрабандна валута в дамска чанта откриха митничари на пункт "Малко Търново"

Българката се придвижвала с лек автомобил, като при напускане на страната заявила, че не изнася никакви стоки или валута за деклариране.

Служители на МП "Малко Търново" откриха и задържаха контрабанда валута на стойност около 32 000 лева в дамската чанта на нашенка, пътуваща за Турция. Българката се придвижвала с лек автомобил, като при напускане на страната заявила, че не изнася никакви стоки или валута за деклариране.

При последвалата митническа проверка на превозното средство и багажа, митническите служители отриват в дамската чанта на жената две пачки с валута - 14 950 евро и 4 800 турски лири. Парите били опаковани и укрити между лични вещи.

Нашенката се опитала да се оправдае с това че "не знаела", че трябва да декларира пренасяната валута. Въпреки това сумите са отнети в полза на държавата, като срещу жената е съставен акт за нарушение на Валутния закон.

От Митница Бургас напомнят на всички пътуващи през външните ни граници с Европейския съюз, че съгласно разпоредбите на Валутния закон и действащия Регламент (ЕО) 1889/2005 на Европейския парламент и на Съвета от 26 октомври 2005 година относно контрола на пари в брой, които се внасят и изнасят от Общността, всяко физическо лице, което влиза или напуска територията на ЕС и пренася парични средства в размер на 10 000 евро или повече, следва задължително да декларира тази сума пред митническите власти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега