Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кунева: Ще искам по-високи заплати за учителите

Кунева: Ще искам по-високи заплати за учителите

"Не вярвам в реформи без пари. Как да кажем на един млад учител, че може да издържа семейство със заплата, която е на границата на приличието?". Така вицепремиерът и просветен министър Меглена Кунева коментира темата с ниското заплащане на преподавателите.

"Не вярвам в реформи без пари. Как да кажем на един млад учител, че може да издържа семейство със заплата, която е на границата на приличието?". Така вицепремиерът и просветен министър Меглена Кунева коментира темата с ниското заплащане на преподавателите, което заплашва да остави образователната ни система без служители. Кунева се ангажира да настоява за увеличение на заплатите в сектора по време на обсъжданията на бюджета за следващата година.

„Добрата новина в случая е, че финансовият министър обеща образованието да е приоритет”, каза просветният министър в ефира на Нова телевизия и допълни, че именно учителите са най-важни, за да се случат положителни промени в системата. "В момента министерството изпълнява много задачи в условията на сериозни бюджетни икономии”, каза още Кунева.

Тя коментира и темата за дължината на ученическите ваканции. По думите й, тя самата като родител подкрепя тяхното евентуално съкращаване, но крайното решение щяло да бъде взето след обществено обсъждане.

Образователният министър поясни, че няма място за притеснения и спекулации относно промяната в начина на изучаване на азбуката от първокласниците. "Това, което имахме предвид, като казахме, че буквите ще се учат в променена последователност, е, че те просто ще се групират. Според педагозите така е по-лесно да се формират срички”, каза Кунева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега