Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МОН: Няма опасност от недостиг на учители за 15-и септември

МОН: Няма опасност от недостиг на учители за 15-и септември

Зам.-министърът Диян Стаматов коментира, че по това време е нормално да се търсят най-много преподаватели, но до първия училищен звънец има достатъчно време, за да се подсигури кадрово системата.

Няма опасност на 15-и септември да няма достатъчно учители, които да влязат в класните стаи, уверяват от МОН, след като Агенцията по заетостта информира, че незаетите места към момента са близо 1 400. Зам.-министърът Диян Стаматов коментира, че по това време е нормално да се търсят най-много преподаватели, но до първия училищен звънец има достатъчно време, за да се подсигури кадрово системата.

"През лятната ваканция някои учители намират нови работни места и се местят, същевременно в системата влизат нови кадри", обясни Стаматов. Той припомни, че и минали години през лятото е имало сходен брой незаети места, но учебната година никога не е започвала без преподаватели. Зам.-министърът успокои, че ще се търсят и други варианти, за да се запълнят местата.

Една от мерките, по които просветното министерство работи, е обезпечаването на системата със специалисти, които нямат педагогическо образование, но имат желание да работят като учители. В това число влизат инженери, химици и други тесни специалисти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега