Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Омбудсманът: Трябва да намалим броя на автомобилите в града

Омбудсманът: Трябва да намалим броя на автомобилите в града

И тази година омбудсманът на Бургас представи годишен анализ на гражданската активност и участието на бургазлии в живота в Общината на базата на подадените от тях сигнали. За пореден път сред основните проблеми са безопасността на пътя и пътно-транспортните произшествия. Отново се наблюдава увеличение на случаите. През 2014-а са регистрирани 4 910, което е с 464 повече от предходната 2013-а.

И тази година омбудсманът на Бургас представи годишен анализ на гражданската активност и участието на бургазлии в живота в Общината на базата на подадените от тях сигнали. За пореден път сред основните проблеми са безопасността на пътя и пътно-транспортните произшествия. Отново се наблюдава увеличение на случаите. През 2014-а са регистрирани 4 910, което е с 464 повече от предходната 2013-а.

Причините за това са липсата на адекватна пътна инфраструктура, след завършванена магистрала „Тракия“ и засиления транспортен поток, най-вече през активния летенсезон. Според Атанасов решенията на този проблем са няколко, но са взаимосвързани. Първото от тях е ускореното изграждане на обходните пътища, както и намаляването на автомобилите, използвани за придвижване в рамките на града.

"Благодарение на усилията през последните години на ръководството на ОбщинаБургас, днес ние имаме една от най-добрите схеми на обществения транспорт по коитопътуват модерни автобуси и тролейбуси. Ускореното развитие на велосипедниятранспорт, включващ изграждане на велоалеи и обществени велосипеди ще подобризначително сегашната тежка ситуация", пише общественият посредник.

По негови данни, втази необявена пътна война, ранените през миналата година са 285, азагиналите 11, докато през 2013 г., са били съответно 237 и 2, т. е. повече от 5 пътиса нараснали тежките катастрофи с фатални последици.

Според анализа на Атанасов, бургазлии се интересуват и от състоянието на пътищата и правилното паркиране. През 2014-а са подадени 217 сигнала за проблеми по пътната инфраструктура. За сметка на това, през изминалата година е получен един единствен сигнал за нефункционираща светофарна уредба, при цели 109 през 2013-а. Намаляват и сигналите за неправилно паркиране - 850 при 1 164 през предходната година.

Нараства обаче броят на оплакванията от шумов терор. През 2014-а са получени 2 001 обаждания при 1 861 през предходните на този период 12 месеца. Бурите и бедствията рязко са покачили отправените сигнали от страна на граждани през последните 12 месеца. Цели 38 пъти е нараснал броят им - от 28 през 2013-а, до 1 076 през последната година.

Увеличават се и сигналите за замърсяване на околната среда (89 през 2014-а), за скитащи и бездомни хора (78 молби за настаняване в социалния център), сигнали за умрели животни и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега