Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Орешарски подаде оставка

Орешарски подаде оставка

Премиерът Пламен Орешарски е депозирал оставката си в деловодството на парламента, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.Оставката е внесена само минута преди края на работния ден - точно в 17.59 часа.

Премиерът Пламен Орешарски е депозирал оставката си в деловодството на парламента, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.Оставката е внесена само минута преди края на работния ден - точно в 17.59 часа.

Предстои оставката да бъде включена в дневния ред на Народното събрание и да бъде подложена на гласуване в пленарната зала от народните представители, съобщиха от парламента. Очаква се това да бъде на заседанието в петък. Не е изключено, ако парламентът събере кворум в четвъртък, тя да бъде обсъдена още утре.

Междувременно агенция "Фокус" съобщи, че около 150 души, които за пореден ден протестират срещу правителството, скандират "Имаме оставка", "Имаме победа", "Честито". Събралите се на пл. "Независимост" чупят орехи. Полицейското присъствие в района е засилено. Затворено е движението по бул. "Цар Освободител". 

След гласуването на оставката Конституцията предвижда президентът да даде право отново на първата политическа сила да състави правителство, ако тя откаже – на втората, която ако също откаже, на трета по избор и ако тя също не сформира кабинет, се върви към предсрочни избори, които вече са сигурни, след като партиите декларираха, че няма да съставят нов кабинет в рамките на това Народно събрание.

В този случай след като бъде гласувана оставката на кабинета и всички партии върнат мандата, предстои президентът Росен Плевнелиев да назначи служебен кабинет. Държавният глава вече обяви, че на 5 август с обръщение ще обяви приоритетите и задачите на служебното правителство. Засега официално той не пожела да каже имена на министри, нито на бъдещия служебен премиер, но увери, че ще бъдат излъчени „демократи, проеврепейци, силни в направленията, които представляват, и готови по приоритетните задачи да постигнат прогрес и резултати“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега