Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От 1 февруари откриват единен телефон за обслужване на руски туристи в България

От 1 февруари откриват единен телефон за обслужване на руски туристи в България

От 1 февруари 2016 г. започва да функционира специален номер, на който руските туристи ще могат да получават актуална информация за възможностите за туризъм в България на цената на един градски разговор. Номерът е 0700 20 991 и първата седмица след откриването му ще бъде тестова, за да се доразработи системата. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на съвместен брифинг с Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация.

От 1 февруари 2016 г. започва дафункционира специален номер, на който руските туристи ще могат да получаватактуална информация за възможностите за туризъм в България на цената на единградски разговор. Номерът е 0700 20 991 и първата седмица след откриванетому ще бъде тестова, за да се доразработи системата. Това съобщи министърът натуризма Николина Ангелкова на съвместен брифинг с Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм наРуската федерация.  

Двамата отчетоха, че в рамките напоредната сесия на Българо-руската междуправителствена комисия за търговско-икономическои научно-техническо сътрудничество са се състояли много успешни заседания наработните групи по туризъм и по култура. В подписания от срещите протокол санабелязали конкретни мерки за сближаването на двете страни и увеличаване натуристопотока между тях. „Децата до 16 г., които идват на детски и организирантуризъм у нас, ще получават безплатни визи“, съобщи Николина Ангелкова.

Подумите й по Черноморието има голям брой детски лагери, като за тях отпадатмного от формалните процедури, а от облекчения ще могат да се възползват идецата, които ще пътуват в страната ни за организирани събития. „Надявам сетези мерки да насърчи детските пътувания, като паралелно продължаваме даработим с МВнР за разширяване на кръга преференции и към други социални групи“,допълни министър Ангелкова.  

По време на брифинга стана ясно, чесигурността е много важна за руските туристи. „Нашата страна продължава даработи в тази посока, както и за защита потребителски права на туристите“, казаоще българският министър. Тези и други актуални въпроси ще бъдат разисквани и напредстоящата българо-руска кръгла маса за сътрудничество в туризма, която ще сепроведе в Москва на 25 февруари 2016 г. В нея ще се включат представители набранша, депутати, кметове на общини и др. Всички те ще дискутират възможноститеза предлагане на руските клиенти на повече специализирани форми за отдих ипочивка в нашата страна извън традиционния морски и ски туризъм. Това са спа ибалнео-, оздравителният, културно-историческият, религиозният, пешеходният,военно-познавателният и много други видове туризъм, към които руснацитепроявяват голям интерес.  

Имаме много активен диалог в сфератана туризма и съм уверен, че съвместно можем да разгърнем целия потенциал натуристопотока между нашите две страни, каза Олег Сафонов. Той зяви подкрепа отстрана на неговия екип и руския бизнес за всички инициативи, които промотиратБългария като целогодишна туристическа дестинация. Тя ще бъде специалнопредставена и на четири големи туристически форуми през следващия месец – вСанкт Петербург, Екатеринбург, Казан и Самара. През март, по време на голямататуристическа борса „Интурмаркет“, ще се проведе и съвместно съвещание междуръководители на руските региони и българския туристически сектор.

България е на8-о място сред най-търсените туристически дестинации за руските туристи, пояснисъщо Олег Сафонов и увери, че този интерес продължава да се поддържа висок. Тойзаяви, че е реалистично България да увеличи своя дял на руския пазар през 2016г. 

Това епърво посещение на Олег Сафонов в България, а визита от такъв ранг не е ималоповече от 5 години. В рамките на престоя му бяха организирани редица срещи скметове, а в програмата му бе включено посещение на някои от основнитетуристически атракции в София и Пловдив, както и на Бачковския манастир. Русияпродължава да е сред най-важните туристически пазари за българския туризъм катоза миналата година са ни посетили над 480 хил. руски граждани, а приходите оттях само за летния сезон са над 400 млн. лв.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега