Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От януари 2017-а пътните полицаи в Бургас са свалили табелите на 141 автомобили

От януари 2017-а пътните полицаи в Бургас са свалили табелите на 141 автомобили

Припомняме Ви, че това наказание се изпълнява при шофиране без книжка или след употреба на алкохол или наркотични вещества.

От края на януари до този момент силите на реда в Бургаска област са санкционирали 141 водачи със сваляне на регистрационните табели. Припомняме Ви, че това наказание се изпълнява при шофиране без книжка или след употреба на алкохол или наркотични вещества.

Отвлизането в сила на законовите промени – 21-ви януари към днешна дата и по тритепоказатели са регистрирани случаи на свалени табели, като важно е уточнението,че катаджиите свалят табелите не само ако водачите въобще не притежаватшофьорска книжка или са с отнета такава, а и ако срока на шофьорското имсвидетелство е изтекъл, посочват от ОДМВР - Бургас.

От съществено значение и още един факт, който мнозина водачивероятно са пропуснали – с последните законови изменения служителите на "Пътна полиция"могат да дерегистрират и кола, чийто собственик я е дална неправоспособен водач. И ако досега санкцията бе спиране от движение наколата за срок до един месец, от началото на юли срока е увеличен от шестмесеца до една година.

ОДМВР припомня,че последния случай на сваляне на регистрационни табели на МПС от служителитена сектор "Пътна полиция" бе осъществено около 20.00 ч. на26-и юли, когато на около 100 м от разклона за Каблешково посредствомизползване на звуков и светлинен сигнал принудително бе спрян лек автомобил"Мерцедес CLS 63", с бургаска регистрация, чийто водач шофирал рисково,създавайки предпоставки за ПТП.

Водачът на автомобила, 34-годишен бургазлия, е тестван за употреба на алкохол, като апаратът отчел 1,03промила. Шофьорът е дал и положителна проба за употреба на кокаин и метамфетамин. Служителите от сектор „Пътна полиция” къмОДМВР - Бургас му съставили акт и свалили регистрационните табели на„Мерцедеса”, като при демонтажа на задната регистрационна табела са открити двеполиетиленови пликчета, едното съдържащо метамфетамин, а второто - бяло прахообразно вещество, чийто точен състав е впроцес на изясняване.

Водачът бе задържан за срок до 24 часа, като по случая беобразувано бързо полицейско производство.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега