Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Парламентарните избори ще струват близо 26 милиона лева

Парламентарните избори ще струват близо 26 милиона лева

Предсрочните избори на 5 октомври ще струват на държавата близо 26 млн.лв. Това показва план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането им. 25 974,0 хил. лв. ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет, съобщават от пресцентъра на правителството.

Предсрочните избори на 5 октомври ще струват на държавата близо 26 млн.лв. Това показва план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането им. 25 974,0 хил. лв. ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет, съобщават от пресцентъра на правителството.

На Централната избирателнакомисия и на Министерския съвет за организационно-техническа подготовка наизборите ще бъдат предоставени съответно 4 430 000 лв. и 15 605 000 лв. Средствата за ЦИК са за възнаграждения начленовете й и за осигурителни вноски на заетите по граждански договори (200 000 лв.), заматериално-техническо осигуряване на дейността на комисията (180 000 лв.), за обработка на даннитеот гласуването и за издаване на бюлетин с резултатите (2,7 млн. лв.), за медийнипакети за партиите, коалициите и инициативните комитети (900 000 лв.) и за разяснителнакампания (450 000 лв.).

Предвиденитесредства по бюджета на МС са за възнаграждения на членовете на районните и насекционните избирателни комисии (9 645 000 лв.), за логистичноосигуряване на изборния процес от администрациите на централно и местно ниво (4млн. лв.), за отпечатване на хартиените бюлетини, в т. ч. таксата за финансовконтрол (1,6 млн. лв.) и за осигуряване на устройства за машинно гласуване, запрограмно осигуряване, съхранение и техническа поддръжка, вкл. консумативи (360 000 лв.).За изготвяне и отпечатване наизборните списъци ГД „ГРАО” на МРР ще получи 882 000 лв.

За охрана по бюджета на МВР са планирани 3 млн.лв., разходите на МВнР, в т. ч. за организацията на международен пресцентър, саразчетени на 1,2 млн. лв., а на министерствата на отбраната и на образованиетои науката – съответно 60 хил. лв. и 15 хил. лв.В план-сметката са включени иразходите на БНР (200 хил. лв.), БНТ (502 хил. лв.), БТА (50 хил. лв.) иСметната палата (30 хил. лв.).

Правителството възложи наминистър-председателя координацията по изпълнението на дейностите поорганизационно-техническата подготовка на изборите за народни представители. Внеговите отговорности се включва и съгласуването с ЦИК на условията и реда заизработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали,съхранението на техническите устройства за машинното гласуване и изготвянето ипубликуването на избирателните списъци. Приетото от кабинета решение предвиждапри изпълнение на възложените му дейности министър-председателят да бъдеподпомаган от междуведомствена експертна работна група, чийто състав и задачище бъдат определени с негова заповед.

За подготовката и произвежданетона изборите в чужбина отговаря министърът на външните работи.Освен да внесе проекта наплан-сметка за разходите по организационно-техническата подготовка ипроизвеждането на изборите, на министъра на финансите бе възложено да представии проект на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитетизаплащат предизборните предавания по БНТ и БНР и техните регионални центрове.

Решението за подготовката ипроизвеждането на изборите за народни представители през 2014 г. ипостановлението за приемане на план-сметка за разходите по подготовката ипроизвеждането им са приети неприсъствено.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега