Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петков: Протестът срещу Стратегията за детето няма основание

Петков: Протестът срещу Стратегията за детето няма основание

Работата по този проект е спряна, подчерта социалният министър.

"Не съществува нормативен документ и не се подготвя проект, който да цели отнемане на децата от техните биологични родители". Това каза министърът на труда и социалната политика Бисер Петков по повод организирането на протест срещу проекта на Националната стратегия за детето пред медии в Бургас.

"Категорично се противопоставям на фалшивите новини и спекулативните интерпретации на определени положения от проект на Националната стратегия за детето. Работата по този проект е спряна. В този смисъл протестът срещу стратегическия документ няма основание", заяви Петков.

Министърът възрази и срещу разпространяваните фалшиви новини в социалните медии, че  се готви проект на Закон за детето. "Няма работна група, която да подготвя такъв проект. Това са неверни, фалшиви новини", отсече социалният министър. 

"Истината е, че много деца се изоставят от техните родители буквално на улицата и държавата е длъжна да се погрижи за тях като предприема временни мерки за закрила", каза още Петков. Той добави, че за 2018 г. социалните работници са предотвратили изоставянето на 1700 деца, благодарение на което те са останали в своите семейства.

Припомняме Ви, че националният протест ще се състои днес, от 17:30 часа. Освен в Бургас, прояви ще има в още 20 града на страната, сред които София, Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега