Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Преди да кажеш Да! Сватбен етикет

Преди да кажеш Да! Сватбен етикет

Подготовката на едно сватбено тържество включва не само младоженците и екипа, но и семействата, близките и приятелите им, пък макар и непряко. Има някои правила на добрия тон, които всеки свързан с празника трябва да спазва.

Подготовката на едно сватбено тържество включва не само младоженците и екипа, но и семействата, близките и приятелите им, пък макар и непряко. Има някои правила на добрия тон, които всеки свързан с празника трябва да спазва. Екипът на PoligrafF.net, заедно с този на Сватбена агенция „White Magic“ ще ви преведат през основните елементи на Сватбения етикет.

Какво трябва да знаят гостите

На първо място, най-важното нещо, което всеки поканен на сватба трябва да направи, е да потвърди присъствие. След като получи покана, пък макар и месеци преди важното събитие, гостът трябва да отговори дали ще уважи празника или не. Подготовката на тържеството сама по себе си е напрегнат период, а липсата на информация за точния брой на гостите е допълнително притеснение за младата двойка.

Когато човек или семейство получи персонална покана – Г-н и Г-жа, тази покана не включва допълнителни гости. Добре е реципиентът да се позаинтересува дали ще бъде удачно да доведе децата си, или не. В повечето случаи тържествата са шумни и продължават до късно, което ги прави неподходящо място за малчугани и изисква допълнителна организация по анимацията на децата, менюто и отделянето им от възрастните. Затова, ако изрично не сте поканени с наследниците си, преценете дали ще бъде удачно да ги вземете със себе си.

Напълно нормално е всеки от нас да има различен вкус и представи за сватбеното тържество. Но ако мнението Ви се различава от това на бъдещите съпрузи, е по-добре да го запазите за себе си. Негативните коментари относно украсата, аксесоарите, програмата или менюто са напълно в разрез с добрия тон. Претенциите относно настаняването в ресторанта, вечерята или питиетата също са изключени. Това е денят на Вашите близки и е добре да проявите толерантност към избора им. Изразете мнението си само ако Ви попитат.

Това важи с още по-голяма сила за близките и семейството на младоженците. Колкото и дейни и идейни да са „сватовете“, те трябва да оставят младата двойка сама да се ориентира във вкусовете и желанията си.

Съобразете тоалета си с мястото, типа и темата на събитието. Според етикета, облеклото е официално, вечерно. Дамите трябва да се въздържат от прекалената голота, впитите къси рокли и прозрачни материи, а спортните дрехи, дънките и маратонките са възможно най-погрешният избор. Мъжете е добре да са с ризи, панталон. Ако дрескодът изрично посочва друг тип облекло, тогава вече можете да развихрите въображението си, за да се впишете в темата на сватбата.

Отношенията между екипа и младоженците

На първо място, младоженците трябва да знаят, че техния сватбен агент не е лично нает на заплата служител. Той е консултант, съветник, приятел. Но в същото време, той работи с още редица бъдещи младоженци. Постоянната комуникация е важна за добрата организация, но обсебващите обаждания и съобщения са излишни. Не забравяйте, че агентът Ви има собствен график и не винаги ще има възможността да Ви обърне внимание на момента.

Ако сте срещнали проблем или желаете да зададете въпрос, съобразете се с този график. Ако не Ви вдигне телефона, изчакайте агентът да Ви върне обаждане, ако не Ви отговори веднага  , не се сърдете. Същото важи и за всеки член от екипа, тъй като това са професионалисти, които са заети, които имат и други ангажименти и не винаги могат да бъдат на разположение.

Сватбеният агент е режисьор и продуцент на тържеството. Той знае всичко, от програмата до най-малкия детайл. Той е човекът, към когото трябва да бъдат съсредоточени ръководните функции по време на подготовката и самото тържество. Екипът трябва да се съобрази с това, а младоженците да му се доверят и да се оставят на доброто настроение да ги завладее.Тези правила на добрия етикет трябва да се спазват от всички – младоженци, екип и гости. Следващият път ще разгледаме и една от най-сладките задачи, но и сериозното предизвикателство – изборът на цвят, тема и украса на сватбеното тържество.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега