Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Предлагат затягане на правилата за припознаване и осиновяване на дете

Предлагат затягане на правилата за припознаване и осиновяване на дете

Социалното и правосъдното министерство подготвят сериозни промени в Семейния кодекс, които трябва да се преборят с търговията с бебета. Част от промените засягат припознаването на дете от родители без брак, а друга - процедурите за осиновяване.

Социалното и правосъдното министерство подготвят сериозни промени в Семейния кодекс, които трябва да се преборят с търговията с бебета. Част от промените засягат припознаването на дете от родители без брак, а друга - процедурите за осиновяване, информират от Нова телевизия.

В първия случай, ако прокуратурата и Агенцията за социално подпомагане се усъмнят, че става дума за опит за търговия с деца, бащата ще трябва да доказва правото си с ДНК тест. Засега обаче не е ясно кой ще плаща за това и как ще се определя кога има съмнения от търговия с деца.

По отношение на осиновяването, процедурата за падане на тайната при осиновяване ще бъде облекчена. Специален съвет ще разглежда молбите и ще решава дали тайната да бъде свалена. Отпада и възможността за т.нар. "разсиновяване".

Въвеждат се горна и долна граница на възрастта. Разликата между осиновител и осиновен няма да може да бъде по-малка от 15 години, а максималната възраст на осиновителя ще бъде 50 години.

Нито едно от тези предложения все още не е окончателно. Промени ще бъдат предложени за обсъждане и трябва да минат през парламента. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега