Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пръскат срещу комари с моторен делтапланер от утре

Пръскат срещу комари с моторен делтапланер от утре

От утре - 31 май /вторник/, започва превантивното въздушно пръскане срещу комари, което ще бъде извършено с моторен делтапланер. То ще продължи и в следващите два дни - 01 и 02 юни /сряда и четвъртък/.

От утре - 31 май /вторник/, започва превантивното въздушно пръскане срещу комари, което ще бъде извършено с моторен делтапланер. То ще продължи и в следващите два дни - 01 и 02 юни /сряда и четвъртък/.

Местата, които ще бъдат третирани с препаратите против комари са обходният канал на Атанасовското езеро и крайбрежният район на езерото Вая в посока бургаските квартали Лозово, Долно и Горно Езерово, и Комлушка низина.

Самото пръскане ще се извършва рано сутрин.Превантивната обработка против комари ще продължи и през следващата седмица с наземно третиране с топъл аерозол на всички установени и нововъзникнали биотопи. То ще обхване парковете, площадките, жилищните комплекси и квартали на Бургас.

Препаратите, които ще бъдат използвани при въздушното и наземно пръскане са опасни само за насекомите и са напълно безвредни за хората, бозайниците и птиците. Всички биотопни зони на комари в Бургаско са под постоянен контрол и превантивно третиране всеки месец още от началото на март. Рискът за страната ни от разпространение на вируса Зика остава минимален, заради ограничените връзки със засегнатите държави в Латинска Америка и страните от Карибския басейн.

Въпреки това превантивното пръскане срещу ларвите на този и другите видове комари, ще продължи.Със затоплянето на времето експертите предупреждават жителите също да вземат предпазни мерки, като по-дълги дрехи, пръскане с репеленти, мрежи на прозорците и най-вече да не оставят съдове с вода или течност да престояват на терасите или в гаражите, за да не се създават подходящи условия и нови биотопи на тигровия комар.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега