Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Слънчев бряг" АД със сигнал до прокуратурата за заграбване на държавни терени

"Слънчев бряг" АД със сигнал до прокуратурата за заграбване на държавни терени

Ръководството на “Слънчев бряг” АД пуска спешен сигнал до прокуратурата за опити да бъде заграбена незаконно държавна земя на разположена около централния вход на южния плаж до Несебър.

Ръководството на “Слънчев бряг” АД пуска спешен сигнал допрокуратурата за опити да бъде заграбена незаконно държавна земя на разположенаоколо централния вход на южния плаж до Несебър.

Терените с обща площ около 14дка са собственост на акционерното дружество, притежаващо инфраструктурата нанай-големия морски курорт в България. Собствеността е уредена с Акт за държавнасобственост 2600/1995 г. със съответни граници на терените. Земята е включенаот този момент до днес в капитала на държавната фирма. Една част от терените сареално пясъчни дюни и върху тях са разположени плажни съоражения.  

Алармирането на съответните органи е предизвикано отнеочаквано входиране на точка в дневния ред на предстояща сесия на Общинскисъвет в Несебър, която ще се проведе утре /20.04.2015 г./ Без знанието исъгласието на Слънчев бряг зам.кметът по строителство на община Несебър ВикторБорисов е направил предложение за изменение и изработване на ПУП-ПРЗ, койтовключва въпросните терени.

В предложението, което трябва да бъде гласувано отсъветниците се предлагат проекти за 3 УПИ, които са земи в капитала на “Слънчевбряг” АД, но от там не са имали никакви намерения за ново строителство. Върхуединия терен е разположена Водна пързалка “Ролба” на самия пясък на южния плаж.Самото съоръжение е приватизирано от Агенцията по приватизация преди няколкогодини от еднолична фирма, но приватизационният договор включва единствено 49м2 на които е разположена пързалката, но не и теренът, който е 1249 м2 и е всобствеността на държавното дружество.  

Предложението за промяна на ПУП-а около централния входна южния плаж е с цел бъдещо строителство, което неизбежно ще засегне и пясъчнидюни. Слънчев бряг остро е възразило писмено с официално писмо до ОбщинаНесебър срещу подобно изменение на ПУП. Заявява се, че подобни действия,отнасящи се до терени чужда собственост предтавляват по същността си криминалнадейност. Дружеството не знае и не е е било информирано по чие искане и на каквооснование се иска застрояването на терените около входа на плажа.

Порадилипсата на отговор от страна на общината за причините и намеренията наутрешната сесия, от “Слънчев бряг” ще поискат административна намеса напрокуратурата за да се спре с евентуални самоуправни действия на въпроснитетерени.  Ръководството на дружеството подготвя и сигнали доресорни държавни институции, за да бъде пресечено евентуално престъпнообсебване и застрояване на поредните терени и дюни по плажовете.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега