Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Социалното министерство публикува подробности за случая с отнети деца в Балша

Социалното министерство публикува подробности за случая с отнети деца в Балша

От ведомството публикуваха и кадри от дома на семейството.

От министерството на труда и социалната политика отново публикуваха информация, придружена от снимков материал, относно нашумелия случай с отнетите три деца от семейството им в село Балша.

Мерките за закрила са потвърдени от Административен съд - Монтана и Административен съд - София, подчертават от ведомството. В определенията на съдийските състави се посочва, че от приложените към административните преписка писмени доказателства се установява безспорно, че децата се отглеждат в изключително лоши хигиенно-битови условия, които застрашават техния живот и здраве. Съдът приема, че предварителното изпълнение на заповедите на ДСП-Връбница, спрямо двете деца е наложително, тъй като е налице висок риск за техния живот и здраве. Поради това Административния съд - Монтана постановява, че незабавното прилагане на временната мярка за настаняване на две от децата в приемни семейства е правилно.

Случаят с най-малкото дете (родено през 2019 г.), което е настанено в Център за настаняване от семеен тип, е разгледан от Административен съд София-град. В определението си съдийският състав приема, че в хода на административната процедура са събрани достатъчно сведения, „детето се отглежда в несъответстващи хигиенни условия, при липсата на спазване на минимални изисквания за изхранване, съобразно възрастта му, при липса на средства от майката, както и неглижиране от страна на роднините във връзка с отглеждането му, което поставя под съмнение физическото му оцеляване“. Посочвайки това, съдът приема, че е налице необходимост от предприемане на действия за опазване на живота и здравето му.

"Социалните служби ще продължат да работят по случаите с цел подкрепа на семейството, за да може децата да се върнат при своите родители", посочват от МТСП.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега