Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Уникален спортен комплекс с форма на чайка за поморийските спортисти

Уникален спортен комплекс с форма на чайка за поморийските спортисти

Готов е идейният проект за изграждане на новия многофункционален спортен комплекс в град Поморие. Уникалната сграда ще бъде разположена на морския бряг, върху терен от 30 дка в района на бившата ЖП гара.

Готове идейният проект за изграждане на новия многофункционален спортен комплекс вград Поморие. Уникалната сграда ще бъде разположена на морския бряг, върхутерен от 30 дка в района на бившата ЖП гара.

Пространството е логичен завършек накрайморската алея, естествена връзка между двете части на града и следва дабъде ангажирано с обществена функция.КметътИван Алексиев избра да поднесе тази прекрасна новина в рамките на вчерашнатацеремония по награждаване на десетте най-добри спортисти в общината. „Вие стеспортисти и заслужавате първи да видите този проект. Община Поморие работи сжелание, за да изгради и остави нещо за поколенията утре, но Вашите успехи днесса двигателят, който ни движи напред. Предстои да възложим работното проектиране”, казаоще Алексиев.

Красива,полезна и енергоефективна, сградата е проектирана така, че не само да развиваспорта в града, но и да се превърне в повод за развитие на околните парцели.Кметът поясни, че изграждането на подобен, посещаван ежедневно, общественцентър може да привлече и допълнителни инвестиции в района, което еестественият процес на развитие на урбанизираните зони. Заначина, по който да изглежда уникалната сграда, проектантите се вдъхновяватслед като стилизират два емблематични за Поморие образа – този на чайката и навълната.

Ето защо, съгласно проекта, покривът е оформен като птица в полет,като под еднотоси крило тя ще приютява многофункционална спортна зала със съблекални итехнически помещения, а под другото – плувен басейн. Между тях е предвиденообщо пространство, играещо ролята на разпределително фоайе. Амбициозният проектвключва изграждане на паркинги и облагородяване на околното пространство сдетски площадки, зеленина и търговски обекти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега