Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ясен Сливенски: Най-големият шок за жителите на Мизия предстои

Ясен Сливенски: Най-големият шок за жителите на Мизия предстои

Най-големият шок за жителите на Мизия предстои. Това заяви в ефира на БНТ Ясен Сливенски, директор мениджмънт на бедствия в БЧК. По думите му шокът ще настъпи, когато водата се оттегли напълно и хората видят разрушените си домове.

Най-големият шок за жителите на Мизия предстои. Това заяви в ефира на БНТ Ясен Сливенски, директор мениджмънт на бедствия в БЧК. По думите му шокът ще настъпи, когато водата се оттегли напълно и хората видят разрушените си домове.

Общо залетите територии в Мизия са около 30 кв. км. Това е само застроената площ. През изминалото денонощие водата е спаднало с около метър. Само за нощта нивото се е понижило с 20 см. Сливенски съобщи, че екипи от психолози са започнали работа в Мизия. По думите му хората още не са се възстановили от първия шок – заливането на къщите им. По-възрастните хора не си дават реално сметка какво се е случило. Психолозите, които работят в Мизия, са четирима. Според Сливенски са нужни още екипи.

„Най-трудното ще бъде, като се оттегли водата и минат специализираните комисии, за да оценят кои къщи са годни за обитаване и тези, които ще бъдат забранени за достъп“, заяви Сливенски.„Това е един цял живот за хората, които те са градили. И за минути този дом го няма. Затова при евакуацията някои от тях не искаха да напуснат дома си, защото това е животът им“, разказа още той.

По думите на Сливенски най-нужна в момента е финансовата помощ. Той припомни, че краткият номер за помощ чрез SMS е 1466. Само за ден и половина са набрани 80 хил. лв. От продуктите най-нужни са вода и хляб.При оттеглянето на водата остават трупове на удавили се животни. Хрисен Павлов от регионалната дирекция за безопасност на храните заяви пред bTV, че екипи работят по проблема още от петък. По думите му по цялото течение на река Скът има трупове на животни, които се събират и се извозват на екарисаж.

„Задачата ни е да събираме умрелите животни възможно най-бързо. В условията на топлината и влагата е възможно в рамките на следващото денонощие да започнат първите вирусни процеси в труповете. Извозваме животните с военни и с гражданска защита”, обясни още Хрисен Павлов.Той предупреди да не се консумира храна, която по някакъв начин е компрометирана от придошлата вода.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега