Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Табаков: Служители на администрацията оказват натиск върху предизборния ни щаб

Табаков: Служители на администрацията оказват натиск върху предизборния ни щаб

"Ако не бъде потърсена отговорност от тези служители и това поведение продължи, ще пуснем жалба до ЦИК. Склонни сме дори и на протестни действия", заяви Табаков.

"Движение България на гражданите разполага с три разрешителни за монтиране на шатри, внесени на 30 август. Едната е с 6 кв.м., разположена до "Часовника", втората е пътуваща, която обикаля всички квартали и комплекси на града, третата е агитационни маса за срещи с граждани на град Бургас. Всички заявления са входирани по правилния начин, обектите са с платени такси, имаме всички необходими разрешения, издадени от Община Бургас, според изискванията на администрацията. От началото на седмицата получаваме забележки за неправомерно монтиране на шатри". Това обяви кандидатът за кмет на Бургас - Живко Табаков на извънредна пресконференция.

По думите му, всички агитационни обекти, всички срещи с граждани и организации, всички събития, са планирани предварително, като част от предизборната кампания на ДБГ. Програмата на пътуващата шатра пък била съгласувана и одобрена от Общината според изискванията. Табаков показа и документите си за платените такси и издадените разрешителни.

Сега обаче, по думите на кандидата за кмет, териториални директори от различни райони на града правели проверки и забележки, измествали агитационните обекти и упражнявали натиск върху застъпниците на политическата формация, събирали агитационни материали на ДБГ. Въпреки това, екипът му бил склонен да отстъпи, когато например в ж.к. "Изгрев" ги помолили да се изместят от единия тротоар на другия, за да не препречват пътя на пешеходците.

"Най-притеснителното е, че след поредица от разговори и премествания, тази сутрин териториалният директор на ЦАУ "Зора"  е чакал нашите застъпници в "Лазур". Използвал изрази като "вие не сте в ред" и "вие български говорите ли". Призовавам администрацията в лицето на изпълняващия длъжността кмет на Бургас да си озаптят териториалните директори. Не искам да бъда набеден във водене на негативна кампания, но когато това се случва, няма как да не реагирам. Ако не бъде потърсена отговорност от тези служители и това поведение продължи, ще пуснем жалба до ЦИК. Склонни сме дори и на протестни действия", заяви Табаков. Той пусна пред бургаски журналисти и запис, в който се чуват заплахи от страна на шефа на ЦАУ "Зора".

"Нека ГЕРБ не се страхува, че ще загубят изборите. Ако смятат, че изборите ще се решат с изместване на една шатра с няколко метра, то това не говори добре за демокрацията в града ни. Г-н Дубаров също така ни каза, че не може да имаме поставена шатра на 22 октомври до Морското казино, защото тогава щяло да има военно мероприятие. Ние във военно положение ли сме!? Бургазлии от кое се интересуват - бъдещето на града си или кратка военна програма!?", коментира още кандидатът за кмет.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега