Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съветници от ДБГ настояват заседанията на ОбС-Бургас да са присъствени, а не онлайн

Съветници от ДБГ настояват заседанията на ОбС-Бургас да са присъствени, а не онлайн

Като основна причина, Живко Табаков, Стоян Грозев, Манол Тодоров и Костадин Андонов, изтъкват изключително затруднената онлайн комуникация.

Съветници от ДБГ настояват следващите заседания на Общински съвет-Бургас да се състоят присъствено, а не онлайн. Като основна причина, Живко Табаков, Стоян Грозев, Манол Тодоров и Костадин Андонов, изтъкват изключително затруднената онлайн комуникация. Предоставяме Ви пълния текст на искането им, изпратено до председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, без редакторска намеса:

УВАЖАЕМАГ-ЖО ТУРМАНОВА,    
На свое редовно заседание през миналатагодина Общински съвет-Бургас прие промяна в Правилника за организацията идейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му собщинската администрация на Община Бургас. В глава VII Заседания се създаде новчлен със следното съдържание:    

Чл. 39а. (нов, Протокол №15/27.10.2020 г.)(1) При наличие на обстоятелствата по чл. 28а, ал. 1 от ЗМСМА, по решение напредседателския съвет, председателят на общинския съвет свиква заседание отразстояние при спазване на условията за кворум и лично гласуване, като сеосигурява пряко и виртуално участие чрез видеоконференция чрез техническисредства за комуникационна връзка за едновременно предаване и приемане на образи звук между общинските съветници, намиращи се на различни места, които отговарятна изискванията за мрежова и информационна сигурност и гарантират участието,идентифицирането и начина на гласуване на всеки общински съветник.    

Цитираният текст беше продиктуван отситуацията около COVID-19 сцел осигуряването на безопасна среда на работа и ограничаване разпространениетона вируса. Още тогава ние, съветниците от ДБГ, изразихме своето несъгласие занеприсъствено провеждане на сесиите.    

Обръщаме особено внимание, че последнитеняколко редовни заседания и комисии на Общински съвет-Бургас преминават приизключително затруднена комуникация. Техническото обезпечаване не е на ниво исъздава сериозни пречки по време на изказванията както на съветниците, така иза журналистите и гражданите, които трудно възприемат предоставената информациятапоради множеството прекъсвания на връзката. На последната сесия се наложи надва пъти да бъде проверяван кворумът от председателя на Общински съвет зарадисъмнения кой стои зад устройствата за гласуване, което уронва престижа наинституцията, чиято основна задача е да „кове” местните закони при пълнапрозрачност.    

С оглед на гореописаното и за да бъдатизбегнати всякакви спекулации относнотова как се контролира кворум по време на онлайн заседание, молим да разгледатеискането сесиите на Общински съвет-Бургас отново да се състоят присъствено приспазване на всички противоепидемични условия, което е напълно възможно предвидкапацитета на залата, в която се провеждат.    

Напомняме, че на предстоящата сесия презмесец февруари ще бъде обсъждан и гласуван Бюджетът на Община Бургас за 2021година. За нас е повече от неприемливо това да се случва при подобни условия, които създаватпредпоставки за съмнения в демократичността на процеса гласуване. Бюджетът еосновен инструмент за провеждане на икономическа, финансова и социална политикаот страна на Община Бургас и като такъв неговото приемане изисква пълен достъпна граждани и медии до информация относно неговото приемане.    Надяваме се, че молбата ни ще бъдеудовлетворена!  

 Суважение, 
 Живко Табаков 
 Стоян Грозев 
 Манол Тодоров 
 Костадин Андонов
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега