Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

19 000 коли ще бъдат дерегистрирани утре заради неплатена Гражданска

19 000 коли ще бъдат дерегистрирани утре заради неплатена Гражданска

19 000 български автомобили ще изгубят регистрации утре заради неплатена задължителна застраховка "Гражданска отговорност". Колите ще бъдат спрени от движение в съответствие с промените в Застрахователния кодекс, които влязоха в сила на 1-ви януари тази година.

19 000 български автомобили ще изгубят регистрации утре заради неплатена задължителна застраховка "Гражданска отговорност", пише в-к "Монитор". Колите ще бъдат спрени от движение в съответствие с промените в Застрахователния кодекс, които влязоха в сила на 1-ви януари тази година.

Целта на новите текстове е да се предотврати източването на гаранционния фонд от чуждите автомобили с българска регистрация. Данните на колите без гражданска вече са подадени към съответните управления на "Пътна полиция". Очаква се само още в първия ден от април да бъде променена наредбата за регистрация, отчет, пускане и спиране от движение на МВР, за да могат возилата да бъдат служебно свалени от отчет.

Припомняме Ви, че по предварителни прогнози активирането на автоматичното дерегистриране на автомобилите можеше да се случи най-рано през март заради технологичното време, необходимо за изграждане на връзката между системите на Гаранционния фонд и КАТ, както и заради законовите уредби в МВР. В крайна сметка системата се забави, но се очаква в началото на април новият регламент да стане факт.

Според предвидените промени глобата за несключена задължителна застраховка спада от 400 на 250 лева за физическо лице, но регистрацията на превозното средство ще се прекратява служебно. Възстановяването на регистрацията също ще може да става автоматично.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега