Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Андреева: Не сме готови за здравна реформа, парите не ни стигат

Андреева: Не сме готови за здравна реформа, парите не ни стигат

България не е готова за необходимата здравна реформа, посочи здравният министър в оставка - Таня Андреева на заключителната пресконференция, с която се разделя с поста, който заемаше едва година. Д-р Андреева поясни, че на първо време е необходимо да се въведе конкурентен принцип в здравеопазването и да се засили контрола над случващото се в сектора. Едва след това, с малки стъпки може да се оздрави системата.

България не е готова за необходимата здравна реформа, посочи здравният министър в оставка - Таня Андреева на заключителната пресконференция, с която се разделя с поста, който заемаше едва година. Д-р Андреева поясни, че на първо време е необходимо да се въведе конкурентен принцип в здравеопазването и да се засили контрола над случващото се в сектора. Едва след това, с малки стъпки може да се оздрави системата.

„През тази една година много се говореше за реформа. Никой не обясни какво разбира обаче под реформа. Необходимо е законодателство и финансов ресурс. Тази реформа няма да се случи в близките години, дори и да имаме стабилен парламент, просто защото нямаме финансов ресурс, за да започне тя”, обясни Андреева.

Въпреки това, министърът в оставка посочи, че за крадкия си мандат, Министерство на здравеопазването е успяло да изпълни част от плановете си - увеличение на заплатите има в Спешната помощ и психиатрията, 35 спешни центъра ще бъдат реновирани, а към тях ще се прибавят и два нови, електронният болничен лист пък влиза в сила от септември.

Андреева заяви, че е критична към себе си и би си поставила по-ниска оценка, отколкото заслужава. Тя пожела на приемника си пълен мандат, "даже два", както и да се ползва с подкрепата на парламента.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега