Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Апелативен съд - Бургас потвърди ареста на разследван в Гърция за трафик на хора

Апелативен съд - Бургас потвърди ареста на разследван в Гърция за трафик на хора

Апелативен съд Бургас потвърди наложената от Окръжен съд Сливен в изпълнение на Европейска заповед за арест мярка за неотклонение задържане под стража на Милчо Панчев. Панчев е търсен за провеждане на наказателно преследване по обвинение в непосредствено съучастие при вземане на незаконни емигранти от вътрешните граници на страната и транспортирането им във вътрешността й, многократно и с цел печалба.

Апелативен съд Бургас потвърди наложената от Окръжен съд Сливен в изпълнение на Европейска заповед за арест мярка за неотклонение задържане под стража на Милчо Панчев.  Панчев е търсен за провеждане на наказателно преследване по обвинение в непосредствено съучастие при вземане на незаконни емигранти от вътрешните граници на страната и транспортирането им във вътрешността й, многократно и с цел печалба.

В Европейската заповед за арест се посочва, че той предоставил на съучастник – български гражданин, лекотоварен автомобил, с който трябвало да превози до Атина 15 емигранти от Иран, Ирак, Сомалия и Сирия, незаконно влезли на територията на Република Гърция на 05.09.2013 г. Панчев и неизвестни лица пътували с лек автомобил пред тях, за да улеснят безпрепятственото им придвижване като ги предупредят за полицейска проверка. Той бил встъпил в това деяние срещу възнаграждение от 3 500 USD, заплатено от всеки един емигрант за довеждането му до Атина. Европейската заповед за арест е издадена на 21.08.2014 г. от заместник-апелативния прокурор на област Тракия, Република Гърция.

На 26.11.2014 г. Окръжен съд Сливен е взел спрямо него мярка за неотклонение задържане под стража. Панчев обжалва това определение като иска по-лека мярка за неотклонение, тъй като бил невинен и твърди, че престоят в ареста може да му провокира заболяване.Представителят на Апелативна прокуратура Бургас коментира молбата като неоснователна. Прокурорът посочи, че българският гражданин е задържан по Европейска заповед за арест, законно издадена от страна членка на Европейския съюз.

В нея е посочено, че търсеното лице ще бъде разследвано за престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години и с глоба над 60 000 лв. Евентуалното бъдещо заболяване на обвиняемия не може да бъде основание за изменение на мярката за процесуална принуда. Защитникът на Панчев помоли да му се определи по-лека мярка за неотклонение – домашен арест или парична гаранция. Пълномощникът му се мотивира, че той не е затруднил процедурата по Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест. Тя все още не била приключила, тъй като гръцките власти не са изпратили необходимите гаранции, че в случай на ефективно осъждане, ще върнат българския гражданин за изтърпяване на наказанието в родината му.

Според защитника, той не е участвал в деянието, за което е търсен, тъй като към момента на извършването му е бил трудово ангажиран и не е можел да бъде на две места едновременно. Няколко месеца преди деянието, той предал автомобила, с който е извършено престъплението, на трето лице.Панчев заяви пред Апелативен съд Бургас, че няма вина и не може да спи от напрежение, затова моли да му бъде определена по-лека мярка за неотклонение. Апелативен съд Бургас след като се запозна с жалбата, със становищата на страните и с доказателствата по делото, не намери основания за изменение на мярката за неотклонение в по-лека. Определението, с което Апелативен съд Бургас е окончателно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега