Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Архитектурен фестивал в сърцето на Бургас

Архитектурен фестивал в сърцето на Бургас

Днес и утре бургазлии се докосват до тайните на архитектурата в рамките на фестивала „Идеалният град“, организиран от Камарата на архитектите в България – Регионална камара Бургас, САБ Бургас, със съдействието на Община Бургас.

Днеси утре бургазлии се докосват до тайните на архитектурата в рамките нафестивала „Идеалният град“, организиран от Камарата на архитектите в България –Регионална камара Бургас, САББургас,със съдействието на Община Бургас. Събитието ще се проведе в пространствотопред подлеза на Операта и ще бъде уникално по рода си, тъй като предлага двадни на вдъхновение, експерименти и възможности за срещи и обмяна на идеи.Модулите, част от фестивалната програма, са разнообразнии подходящи замаксимално широк кръг публика – за малки и големи, професионалисти и любители.

"Идеалният град" се концентрира не толкова върхутемата за утопията, колкото върху това да изследваестествения стремеж към подобряване на средата на живот. 21 век е предизвикателство за всички – традиционните решения все по-често не работят, човечеството търсинови категории и ценности. В тази динамична среда архитектурата трябва даотговори на нови търсения и проблеми.  

Ето и описание на цялата програма на фестивала: 

8 август

18.00  Хамалополи – игра с града

20.30  Откриване и представяне на партньорите от ONE ARCHITECTURE WEEK

21.00 Прожекция на късометражнифилми от поредицата E2 Design на PBS 

9 август

18.00 Детска работилница „Идеалният град“

21.00  Прожекция на късометражни филми от поредицата E2 Design на PBS 

8-15 августИзложбана архитектурни проекти: Архимория2013

Проектитеучаствали в архитектурните конкурси за нова Художествена галерия ипреустройство на Културния дом на пл.Тройката в Бургас  

Кратка информация за всеки от модулите: 

Хамалополи

По подобие на популярната игра Монополи, СдружениеХамалогика създаде играта Хамалополи, която вече няколко години успешно сеприлага в рамките на различни градски събития и проекти, архитектурни иурбанистични форуми в страната. В нея вместо улици и квартали има различниградски пространства/сгради, а вместо с пари се плаща с идеи. Отборите сесъстезават, преминавайки през различни карти на късмета,транспортни предизвикателства и други изненади. Целта е да се съберат нестандартни предложения за трайнапромяна или културно обживяване на предварително избрани пространства. Повече информация за играта може да намерите в сайта на сдружение Хамалогика. 

Детскаработилница 

По време на работилницата ще се обсъди с децата какви елементи има ведин град и какво му липсва, за да бъде идеален. Съвместно с тях ще серазработят избрани елементи от градската среда – сгради, дървета, паркове и др.за да  се разположат в предварителноподготвен „терен“ на град, разделен на квартали с определени географскиособености. Децата учат за света наблюдавайки го и изследвайкиго, без предубеждения и предварителни нагласи. Целта е да се изследва тозиспонтанен подход към архитектурата и градоустройството, както и до какъврезултат би довел. Целта е също да се развие усещането у децата завзаимовръзката между елементите и цялото, както и отношение към различнитемащаби.  

Филми 

Прожекциите са на 4 филма от сериите на PBS “e2design” за иновациив областта на устойчивата архитектура. Темите предлагат примери занетрадиционни решения на архитектурни, екологични и социални проблеми вразлични градове по света. Продължителността на един филм е 25мин. Прожекциите са на мобилен екран, ще бъдат предвидени и места за сядане. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега