Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Банков служител помогнал за задържането на 52-годишния ало-измамник от Пернишко

Банков служител помогнал за задържането на 52-годишния ало-измамник от Пернишко

Банков служител помогнал за задържането на 52-годишния ало-измамник от Пернишко, информират от ОДМВР - Бургас. Касиерът алармирал полицията, след като възрастна жена поискала да изтегли от сметката си внушителната сума от 10 000 лева.

Банков служител помогнал за задържането на 52-годишния ало-измамник от Пернишко, информират от ОДМВР - Бургас. Касиерът алармирал полицията, след като възрастна жена поискала да изтегли от сметката си внушителната сума от 10 000 лева.

73-годишната пенсионерка посетила банковия клон, след като получила няколко телефонни обаждания. Първоначално била потърсена по телефона от непознат мъж, който й наредил да предаде всички налични в дома и по банкови сметки пари, а след това последвало ново телефонно обаждане от мним полицейски служител, който я успокоил и обяснил, че предаването на парите и ценностите може да се осъществи безпрепятствено, тъй като след задържането на телефонните измамници, същите ще й бъдат върнати с прокурорско постановление.

Жената се предоверила на мнимия "полицай", отишла в банката, изтеглила крупната парична сума и единствено бързата и адекватна полицейска намеса, подкрепена от прозорливостта на банковия служител, предотвратила извършването на поредната телефонна измама. Служителят информирал ръководството на банката, а оттам информацията за случая достигнала до полицията.

Сформиран е екип, като са извършени множествооперативно-издирвателни и заградителни действия, чрез които да бъде задържанполучателят на парите от телефонната измама.Без да подозира нищо, 73-годишната бургазлийка изтеглила сумата от10 000 лв. и се отправила към дома си, постоянно разговаряйки по мобилниятелефон.

Прибирайки се жената сложила сумата, изтеглена от банката, и наличнитев дома си 1 680 лв. в найлонова торбичка, която пуснала през прозореца нажилището си, подчинявайки се на гласа в телефонната слушалка.Непосредствено след вземането на парите,служителите от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас и Първо Районноуправление - Бургас задържали криминално проявения 52-годишен мъж от с.Сирищник, общ. Ковачевци, обл. Перник.

Измамникът е задържан за срок от 24 часа, като се извършват действия по проверкасъпричастността му и към други подобни телефонни измами, извършени натериторията на Бургаски регион. По случая е образувано бързо полицейско производство.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега