Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българската народна банка отне лиценза на КТБ

Българската народна банка отне лиценза на КТБ

Управителният съвет на Българска народна банка взе решение за отнемане на лиценза за извършване на банкова дейност на „Корпоративна търговска банка“ АД поради неплатежоспособност, съобщиха от финансовата институция. Предстои откриване на производство по обявяването на банката в несъстоятелност.

Управителният съвет на Българска народна банка взе решение за отнемане на лиценза за извършване на банкова дейност на „Корпоративна търговска банка“ АД поради неплатежоспособност, съобщиха от финансовата институция. Предстои откриване на производство по обявяването на банката в несъстоятелност.

Според извършените проверки, общата сума на всички активи на банката е в размер на 6 662 млн. лева. Заключението на одиторските фирми е за необходимост от обезценки на активи на банката в общ размер на 4 222 млн. лева. 

На проведеното заседание на Народното събрание на 31.10.2014 г. беше разгледан внесеният от БНБ доклад „Събитията и предприетите действия, свързани с „Корпоративна търговска банка” АД и Търговска банка „Виктория” ЕАД”. Депутатите не одобриха предложението на Временната комисия по бюджет и финанси за приемане на законодателни изменения, които да задължат БНБ да предприеме действия за оздравяване на банки, когато собственият им капитал е отрицателна величина. Това означава, че националната финансова институция трябва да пристъпи към отнемане лиценза на КТБ.

Фондът за гарантиране на влоговете в банките ще бъде уведомен за подаденото искане до компетентния съд с цел извършване на подготвителни действия за назначаване на синдик. До назначаването на синдик, квесторите на КТБ Станислав Георгиев Лютов, и Елена Здравкова Костадинчев ще  продължат да упражняват правомощията си.

Решението на БНБ може да бъде обжалвано в рамките на срок от две седмици.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега