Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бременната, задържана за трафик на мигранти, е лекар в пловдивска болница

Бременната, задържана за трафик на мигранти, е лекар в пловдивска болница

От днес и д-р Ирена Персенска, е с повдигнато обвинение за трафик, но понеже е бременна в 7-ия месец не е задържана, но срещу нея има постановена мярка „парична гаранция“ в размер на 5000 лева.

Задържаният за трафик на мигранти ефрейтор Димитър Динчев служи във военната авиобаза в Крумово. Преди години срещу него са подавани жалби от бивши негови приятелки, но няма осъдителни присъди, уточни адвокатът му Делчо Джубелиев. Защитникът съобщи, че към момента има достатъчни данни, които да свързват ефрейтора с престъплението, но няма такива, че той ще се укрие и затова сигурно ще бъде обжалвана мярката му за постоянно задържане под стража. Жената, с която ефрейтор Димчев живее на семейни начала, и която разследващите са задържали, докато е шофирала автомобила с мигранти от Любимец към Хасково, е лекарка от отделението по анестезиология и интензивни грижи в многопрофилна болница „Пловдив“. От днес и д-р Ирена Персенска, е с повдигнато обвинение за трафик, но понеже е бременна в 7-ия месец не е задържана, но срещу нея има постановена мярка „парична гаранция“ в размер на 5000 лева, съобщава БНТ.

Директорът на болницата д-р Генов заяви, че при него не са постъпвали данни, че лекарката ординаторка е залавяна да шофира кола след употреба на наркотици, както днес сутринта съобщи министърът на вътрешните работи Демерджиев. Д-р Ирена Персенска е била в болнични заради бременността си, но до момента срещу нея няма подавани никакви оплаквания, а трудовата и дисциплина била на ниво, съобщи още началникът на болницата.Другият задържан от групата – 25-годишният Георги Божиков, който бе издирван от родителите си, които до днес не знаеха, че е арестуван, се оказа в изпитателен срок на условна присъда.Неговият адвокат Щерю Царев заяви, че въпреки това ще обжалва задържането му пред Военноапелативния съд на 20 март.

25-годишният Георги Божиков от село Труд е в неизвестност от 10 март. Негови близки разпространиха апел в социалните мрежи с молба всеки, който има информация за него да се свърже с майка му. Тя разказа, че на 9 срещу 10 март Георги е бил нощна смяна в предприятието, където работи. Прибрал се е, преоблякъл се е, след което е излязъл. От този момент следите му се губят и семейство няма връзка с него.От Военноокръжна прокуратура-Пловдив съобщиха, че срещу тримата задържани са повдигнати обвинения за каналджийство.

Както БНТ вече съобщи на 10 март бременната лекарка и 25-годишният Георги Божиков са превозвали 4 сирийци в кола от Любимец до Хасково. В пилотен автомобил до тях се е движил военнослужещият ефрейтор. Същия ден Божиков е превозвал други четирима сирийци, но колата му се повредила и той ги оставил в хасковския парк Кенана с уговорката да се върне за тях. По тази причина Божиков се озовал в автомобила на бременната лекарка. Мигрантите са пътували към София, те са преминали нелегално през „зелена“ граница с Турция, уточняват от прокуратурата.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега