Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Местната комисия за борба с трафика на хора проведе специализирано обучение за педагози

Местната комисия за борба с трафика на хора проведе специализирано обучение за педагози

Семинарът се фокусира върху предпоставките за създаване на уязвимост у подрастващите за попадане в трафик на хора – дисфунционална семейна среда, личностни фактори, нарушена комуникация с връстниците, емоционални и поведенчески проблеми.

Местната комисия за борба с трафика на хора в Бургас проведе обучение за педагогически специалисти от Бургаска област на тема: "Рискови фактори при подрастващите, създаващи предпоставка за въвличане в трафик на хора".

Обучението, което се проведе в Културен център „Морско казино“, цели поддържане на мотивираността и компетенциите на педагогическите специалисти в работата им по превенция на трафика на хора в училище, както и поддържане на ефективното партньорство с Местната комисия за борба с трафика на хора.

Семинарът се фокусира върху предпоставките за създаване на уязвимост у подрастващите за попадане в трафик на хора – дисфунционална семейна среда, личностни фактори, нарушена комуникация с връстниците, емоционални и поведенчески проблеми. Бяха разгледани индикаторите за разпознаване на потенциални и реални жертви на трафик на хора. 

Бяха предоставени практически подходи за психосоциална подкрепа и помощ за подрастващи, уязвими за попадане или вече пострадали от трафик на хора и техните семейства.Лектор на обучението бе г-жа Весна Ненчева – практически психолог и обучител с дългогодишен опит в работата с подрастващи и със специалисти, работещи в образователните институции. В обучението се включиха 25 педагогически съветници, както и секретарите на Местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни от гр. Бургас и региона.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега