Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Броят на жертвите в Мароко вече надхвърля 600

Броят на жертвите в Мароко вече надхвърля 600

632 загинали и 329 ранени в резултат на мощно земетресение в Мароко, показват данни на мароканското министерство на вътрешните работи

632 загинали и 329 ранени в резултат на мощно земетресение в Мароко, показват данни на мароканското министерство на вътрешните работи. Епицентърът на труса, с магнитуд 6,8 според Геофизическия институт на САЩ, е бил югозападно от град Маракеш, на 320 км южно от столицата Рабат. Според информацията 51 от ранените са в критично състояние.

Националният център за научни и технически изследвания, базиран в Рабат, от своя страна посочи, че земетресението е било с магнитуд 7 и че епицентърът му е бил в провинция Ал-Хауз.

Според мароканските медии това е най-мощното земетресение, което кралството е регистрирало досега.Според видеа, разпространени в социалните мрежи и свидетелства на очевидци, земетресението е причинило значителни материални щети в няколко града. Освен в Маракеш, трусът е бил усетен в Рабат, Казабланка, Агадир и Есауира, предизвиквайки паника сред населението.

Много хора са излезли по улиците на тези градове, страхувайки се от срутването на домовете си, показват видеа, качени в социалните мрежи. На снимки и видеоклипове, публикувани в интернет, се виждат значителни разрушения в Стария град на Маракеш, както и смачкани от отломки и камъни автомобили.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега