Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мария Габриел ще бъде на работно посещение в Мароко

Мария Габриел ще бъде на работно посещение в Мароко

Визитата се осъществява в контекста на традиционно добрите двустранни отношения между Република България и Кралство Мароко и има за цел задълбочаване на сътрудничеството с този важен за ЕС и НАТО партньор от Северна Африка.

На 10-11 януари заместник министър-председателят и министър на външните работи  Мария Габриел ще бъде на работно посещение в Кралство Мароко. Посещението е по покана на Насер Бурита, министър на външните работи, африканското сътрудничество и мароканците, живеещи в чужбина. Визитата се осъществява в контекста на традиционно добрите двустранни отношения между Република България и Кралство Мароко и има за цел задълбочаване на сътрудничеството с този важен за ЕС и НАТО партньор от Северна Африка.

В българската делегация, водена от вицепремиера, ще участва и Кръстю Кръстев, министър на културата. В рамките на посещението се предвижда вицепремиерът  Мария Габриел да проведе срещи освен с домакина - министъра на  външните работи, африканското сътрудничество и мароканците, живеещи в чужбина, Н. Пр. Насер Бурита, също така с председателя на Камарата на представителите на мароканския парламент Рашид Талби Алами и със съветника на крал Мохамед VI  Андре Азулей. 

В Рабат Мария Габриел ще открие и Информационен център на българското висше образование като конкретна стъпка за задълбочаване на образователните и културни връзки между двете страни. Центърът ще предоставя предварителна информация относно възможностите за обучение във висшите училища в България. В откриването ще участват председателят на комисията по образование и наука в НС Красимир Вълчев, представители на министерството на образованието и науката, ректори и директори от общо девет български университети от цялата страна.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега