Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлии отново притеснени, РИОСВ успокоява, че въздухът е наред

Бургазлии отново притеснени, РИОСВ успокоява, че въздухът е наред

Снощи бургазлии отново се оплакаха от лоша миризма, особено в централна градска част. През нощта са постъпвали сигнали при дежурните в Община Бургас, но проверките не са установили проблем. През последното денонощие не са регистрирани превишения на допустимите норми на контролираните замърсители.

Снощи бургазлии отново се оплакаха от лоша миризма, особено в централна градска част. През нощта са постъпвали сигнали при дежурните в Община Бургас, но проверките не са установили проблем. През последното денонощие не са регистрирани превишения на допустимите норми на контролираните замърсители. Това обясни директорът на РИОСВ - Бургас - инж. Тонка Атанасова в ефира на "Фокус".

След получаване на сигналите веднага е направена проверка от екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението” - Бургас. Те са извършили замервания на място и е установено, че няма регистрирани превишения на допустимите норми на контролираните замърсители. По думите на инж. Атанасова, няма основание да се направи проверка на нефтопреработвателното предприятие.

"Те имат собствени измервания. Данните при нас за това от къде идват емисиите от рафинерията са в норма, така че след като станцията не дава превишения, нямаме основание за проверка”, обясни инж. Атанасова.

По думите й, ще се проведе работна среща и ще се изиска от оператора да се постави табло в кметството в кв. „Долно Езерово”, което ежедневно да показва на гражданите какви са стойностите на показателите в атмосферния въздух. 

Припомняме Ви, че нивата на замърсяване можете да следите и в платформата на Община Бургас за качество на въздуха.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега