Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлии предадоха повече от 2,5 тона отпадъци в кампанията "Книги за смет"

Бургазлии предадоха повече от 2,5 тона отпадъци в кампанията "Книги за смет"

Нетърпеливи бургазлии пазеха ред два часа преди старта на кампанията "Книги за смет". Минути след старта първият голям камион с капацитет 2,5 тона тръгна към депото за отпадъци.

Нетърпеливи бургазлии пазеха ред два часа преди старта на кампанията "Книги за смет". Минути след старта първият голям камион с капацитет 2,5 тона тръгна към депото за отпадъци.

В рамките на два часа, от 10.00 до 12.00, бяха раздадени над 5000 книги. Тук на място се включиха възрастни и млади семейства, дошли заедно с децата си, за да оставят събраните отпадъци и да получат любимите книги. И тази година издателство Smart Books изненада приятно участниците в кампанията с лимитиран нов тираж. Сред предпочитаните произведения е един от най-известните детски романи - "Вълшебникът от Оз". Той бе преиздаден на български език 115 години след публикуването му в САЩ.

От българската литература  - "До Чикаго и назад" и специалното издание "Любими български приказки". "Бургазлии са много толерантни и организирани, и въпреки продължителното чакане, не загубиха доброто си настроение. Кампанията преминава без напрежение и всички са доволни" - споделиха организаторите. 

Повече от 300 години са нужни на пластмасата, за да се разгради в природата, припомнят организаторите и ни призовават да рециклираме не само по повод кампанията.Събраните отпадъци допълнително ще бъдат сортирани по вид пластмаса и след това ще преминат процеси на рециклиране. След дългия процес на преработка отпадъците ще заживеят нов живот. Спестената енергия от рециклирането само на 1 пластмасова бутилка например ще захрани компютър за 25 минути.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега