Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Демерджиев: Има заподозрени за опита за атентат срещу Гешев

Демерджиев: Има заподозрени за опита за атентат срещу Гешев

"Дори при директно попадение, това взривно устройство, не може да причини щети на пътниците", разясни министър Демерджиев.

Вече има заподозрени за опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев, това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев след спешното съвещание на службите, свикано от премиера Гълъб Донев в Министерския съвет.

"Имаме много насоки, разследването тече. Подробности може да изнесе прокуратурата. Очевидно е, обаче, че нивото на сигурност на колите, с които разполага НСО, трябва да е повишено, защото това, което се е оказало решаващо, е била бронировката на автомобила използван от главния прокурор. Подчертавам, че това е най-доброто с което разполага НСО.", посочи Демерджиев. 

Демерджиев съобщи, че със заповед на министър-председателя днес се сформира работна група. Нейната задача е да обедини цялата информация на службите за сигурност по случая, за да може да се стигне до извършителите и евентуално до поръчителите на взрива, както и да се посочат мерки, чрез които да се избегнат подобни действия в бъдеще, насочени към който и да е представител на държавата. „Ще се направи цялостен анализ, така че да се подобри нивото на защита във всеки аспект на лицата, които защитава НСО. Ще бъдат прегледани също инструкциите и протоколите за взаимодействие, за да се оптимизират максимално“, каза още вицепремиерът. Той бе категоричен, че НСО трябва да бъде оборудвана с възможно най-модерна техника, за да противодейства успешно. Защото всяко посегателство срещу охранявано от службата лице е посегателство срещу държавността, подчерта Иван Демерджиев.

"Вида на взривното устройство не предполага преодоляване на защитата на бронирания автомобил използван от главния прокурор. Дори при директно попадение, това взривно устройство, не може да причини щети на пътниците в купето.", разясни министър Демерджиев.

На въпрос относно появилите се в интернет хипотези, че атентатът е саморежисиран, министър Демерджиев отговори, че се похожда с необходимата сериозност и целият ресурс на държавата е впрегнат, за да се стигне до извършителите на това деяние.


Изявление на вътрешния министър Иван Демерджиев

Изявление на вътрешния министър Иван Демерджиев

Публикувахте от NOVA News в Вторник, 2 май 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега